Умоляваме да не сe нагнетява допълнително напрежението преди полуфиналът за Купата на България между „Берое“ и ЦСКА на 6 април от 19:15 ч. в Стара Загора. Напомняме, че ръководствата на двата клуба, съвместно с органите на реда постигнаха ясна договорка относно организацията за влизане на стадиона и предварителната продажба на билетите за гостуващите фенове. Както е известно, според наредбата на БФС на гостуващите привърженици се полагат 5% от реалния капацитет на стадиона, а по наредбите на УЕФА този процент е 10%. С цел да бъде толерантно, ръководството на „Берое“ направи компромис  и отпусна 15% за привържениците на ЦСКА. Това бе направено с цел да няма излишно напрежение и мачът да премине в рамките на нормалното.

Ясно е, че няма как допустимият капацитет да бъде надвишен, защото това е предпоставка за неприятни инциденти, а ние искаме безопасност за всички хора по трибуните. Даваме за пример голямото дерби в Испания, преди броени дни, когато на Камп Ноу имаше 500 гостуващи привърженици на „Реал“ (Мадрид).

Умоляваме да се преустановят всички нападки към „Берое“ относно отпуснатите билети за гостите. „Берое“ ще пусне в продажба допълнителните 500 броя билети в деня на мача, на касите пред сектор „Гости“ в 10 ч. Тази бройка няма как да бъде увеличена, с цел запазване сигурността, безопасността и реда на стадиона.