Отборите на „Берое“ и „Ботев“ (Пловдив) излизат за 90-ата „Битка за Тракия“ в историята на „А“ група. Двубоят ще се играе утре, 6-и март, от 16:15 часа като последен от настоящия XXIV кръг на първенството, а главен рефер е Вихрен Манев от София.

Билетите за мача вече са в продажба в системата на eventim, а утре касите на стадион „Берое“ ще отворят два часа преди началото. Напомняме, че от този двубой „Берое“ пусна специални билети за домакинските срещи на отбора. Те са на цена 10 лв. и важат за еднократен вход на съответния двубой, а паричната разлика от стандартната цена за мачовете ще отива във фонда за предстоящия празник на „Берое“.

Изтърпелите наказание от един двубой Иво Иванов, Елиаш и Исмаил Иса отново са на разположение на наставника на Петър Хубчев, а единственият под въпрос за неделния сблъсък е Неманя Милисавлевич.

В изминалия междинен кръг на първенството „Берое“ завърши при нулево равенство срещу „Черно море“, а „канарчетата“ като домакини отстъпиха с минималното 0:1 от „Славия“.

Във временното класиране „Берое“ заема четвърто място в класирането с актив от 35 точки, а гостите от Пловдив са шести с 24 пункта.

Утрешната среща бе поверена на Вихрен Манев от София, който ще разчита на своите първи помощници Димитър Димитров от София и Даниел Ников от Габрово. За допълнителна прецизност на съдийските отсъждания в близост до двете футболни врати ще отговарят Георги Давидов и Стоян Денев и двамата от София, а четвърти арбитър е Станимир Илков от Бургас. Делегат на БФС е Емил Табаков, а оценка на съдийството ще постави Димитър Костов, и двамата от Бургас.

В изминалите 89 двубоя между двата отбора досега „Берое“ има регистрирани 32 победи, а „Ботев“ – с две повече – 34. 23 пък са срещите, завършили без победител, а головата разлика е 116:139 в полза на „канарчетата“. В двата двубоя в сезона досега „Берое“ подели по точка с „Ботев“ в Стара Загора, но три месеца по-късно категорично надделя с 1:3 в Пловдив.