„Берое“ официално привлече защитника Илия Миланов, който се присъединява към клуба със свободен трансфер. Миланов вече тренира с новите си съотборници и се очаква да бъде картотекиран преди двубоя с „Черно море“. Защитникът за  последно е играл в „Литекс“ (Ловеч).

„Много се радвам, че подписах с „Берое“ и ще продължа кариерата си тук. Организацията в клуба е на много добро ниво. Отборът е амбициран за възможно най-предно класиране и се надявам, че ще помогна това да се случи. Ще дам всичко от себе си. Надявам се, че бързо ще подобря формата си и заедно с моите съотборници ще радваме феновете, за които знам, че винаги са зад своя отбор“, бяха първите думи на Миланов пред клубния сайт.

Илия Миланов е роден на 19 февруари 1992 г. в гр. Левски. Висок е 184 см и играе като защитник.

Миланов започва тренировки в родния си град и бързо е забелязан от редица скаути. През 2005 г., заедно със своя брат Георги Миланов се присъединяват към академията на „Литекс“ (Ловеч).

Първия му двубой за представителния тим на ловчанлии е през сезон 2008/09 г. За 7 години в „Литекс“ той участва в общо 116 мача, в които е реализирал 3 гола.

Миланов преминава през всички формации на юношеския национален отбор, както и за младежкия национален тим. Има 7 мача и за представителния национален отбор на България.

Илия Миланов е двукратен шампион на България и носител на Суперкупата на страната с „Литекс“.