Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори обширно пред Diema Sport след края на двубоя с „Пирин“. Вижте какво сподели той пред телевизията, която излъчва срещите от „А“ група.

– Честит успех. Заслужена победа. Наджи Шенсой се изказа много ласково и ви определи като класен тим. Колко трудно беше днес срещу отбор играещ добре в защита, разчиташ на контраатаки?
– Аз ги очаквах тези приказки. Те се появиха още преди двубоя. Много хора едва ли не очакваха, че победата ни ще е лека и едва ли не рутинна, но аз бих казал, че беше много трудна, срещу много корав противник. В този формат ще е голяма грешка подценяването на всеки отбор. Много правилно изиграхме особено втората част, когато не се подадохме на емоцията да бързаме, а търсихме нашите положения и нашето разиграване. Аз съм на мнение, че заслужено спечекихме.

– Започнахте силно мача. Вкарахте ранен гол. След това допуснахте изравняване, но изиграхте силни втори 45 минути. Това ли са ключовите моменти в двубоя, с които извоювахте победата си?
– Да, може така да се каже. И аз така видях нещата. 15-20 много силни тактичеки минути през второто полувреме. На мен ми се иска в ситуации, които не са толкова лесни да не подхождаме толкова лежерно. И това беше голямата забележка към някои футболисти на полувремето. Това ни е стара слабост при няколко човека. Ако го подобрим, ще е добре.

– Има ли още неща за подобряване преди мача със „Славия“ другата седмица?
– Разбира се, че има. Винаги има много неща за подобряване, няма треньор, който да ви каже, че времето му е стигнало, отборът му е в перфектно състояние и няма какво да се подобрява.

– След изваждането на „Литекс“ като че ли „Берое“, „Левски“ и „Лудогорец“ ще бъдат основни претенденти за титлата. Знам, че не искате да говорите в далечно бъдеще, но как ще коментирате така създалата се ситуация?
– Аз имам съвсем различно мнение. Освен тези отбори, които изредихте аз бих прибавил и още няколко. Това си е мое мнение и не искам да го коментирам. Важното е това, което преди малко коментирахме. Ако някой си позволи да подцени или да помисли, че има такава лесна или очаквана победа мисля, че ще сбърка.

– Доколкото разбрахме в понеделник ще дойде жълтата карта на Георги Сърмов. Вие имате ли повече яснота?
– Не знам от къде сте го разбрали. Това е добра новина. Аз не съм чул такова нещо. Ако това е така ще се радвам много. В подготовката ние разчитахме много на него. Затова го и взехме. Не знам какви са причините ако трябва да бъда честен.

– Как върви възстановяването на Илко Пиргов. Разбрахме, че също е с травма.
– Илко е готов, но тренира от една седмица тренира на 100% и още следващия мач ще е готов за игра ако се наложи. Георги Динков получи една мускулна травма, но докторът ме увери, че за два дни ще се оправи и няма да има проблем. От вторник ще тренира с отбора.

– Мачът започна с минута мълчание в памет на Трифон Иванов. Вие бяхте на поклонението в сряда. Двамата бяхте страхотна двойка в центъра на защитата на националния отбор. Много е тежко да се говори, но как искате да бъде запомнен той като човек и футболист от останалите?
– Много се изговори. Аз се присъединявам към това, че е много тежко. Не бих коментирал човек като Трифон Иванов пред медиите. Нямам думи просто. Какво ли не прочетох и не слушах по медиите за този човек. Аз мисля, че това са малки думи. Няма какво да коментирам.