Утре, 20-и февруари, „Берое“ официално открива календарната година с домакинство на „Пирин“ (Благоевград). Срещата е от XXI кръг на първенството, а главният арбитър Цветан Кръстев от Варна ще даде първия съдийски сигнал в 15:30 часа.

От лагера на „беройци“ ще липсва лекуващият за втори път контузия Салим Керкар, а на разположение на наставника Петър Хубчев със сигурност ще бъде новопривлеченият французин Бенджамин Морел. Единствено другото ново попълнение на „заралии“ Георги Сърмов няма да има възможност да играе заради неизправност в документите на състезателя, по вина на бившия му клуб „Поли Тимишоара“.

През изминалата зимна подготовка „Берое“ записа 7 контролни срещи, в които регистрира по три победи и равенства и едно поражение в елитната си проверка срещу националния отбор на Румъния. Същевременно клубът се раздели с трима свои състезатели, а още толкова бяха отдадени под наем за пролетния полусезон.

След изваждането на тима на „Литекс“ от „А“ група класирането в родния елит претърпя промяна, която засегна и позицията на „Берое“ във временното подреждане, като в момента „заралии“ заемат четвърто място с актив от 30 точки, а гостите от Благоевград на предпоследната осма позиция с актив от 15 пункта.

Главен арбитър на утрешния двубой е Цветан Кръстев от Варна, а негови първи помощници ще бъдат съгражданите му Диян Вълков и Александър Атанасов. В допълнителна помощ на съдийството ще са Станислав Ставров от Велико Търново и Владимир Вълков от Пловдив, а Ивайло Атанасов от Велико Търново е четвърти съдия. Делегат на БФС е Красимир Кръстев от Сливен, а Йордан Гулев от Пловдив ще оцени работата на съдийския състав.

Отборите на „Берое“ и „Пирин“ излизат за 43-и път помежду си в историята на „А“ група, като досега „старозагорци“ са надделявали 18 пъти срещу 13 победи от страна на „орлетата“, а 11 са двубоите, завършили без победител. Головата разлика е 58:39, в полза на „Берое“.