Днес към лагера на „Берое“ в Алания се присъедини румънеца Александру Някша. Той ще премине през пробен период в тима до края на втория етап от подготовката. Някша играе като крило и за последно е бил в беларуския „Динамо“ (Минск).

Сержиу Александру Някша е роден на 3 септември 1991 г. в Крайова, Румъния. Висок е 170 см и играе по дясното крило.

Неша е възпитаник на школата „Джика Попеску“. Започва своята професионална кариера в тима на „Газ метан“ (Крайова) през 2009 г. и до 2011 г. записва 31 мача с 4 отбелязани гола. След това преминава в редиците на „Газ метан“ (Северин), където има 27 мача и 2 гола през годината. На следващия сезон Някша е играя на „Турну“ (Северин), където играе 26 мача и има 3 попадения. През сезон 2013/14 г. румънецът играе 27 мача за „Корона“ (Брашов) и бележи веднъж. През следващата година има 3 мача за „Университатя“ (Крайова) и 5 срещи за „Виторул“ (Констанца).

През юли 2015 г. Някша става играч на „Динамо“ (Минск, Беларус). До края на шампионата в Беларус, което е по системата пролет-есен той има 9 мача за първенство, 2 за Купата на Беларус и 6 участия със своя тим в Лига Европа. „Динамо“ се класира на второ място в завършилото първенство.

Иначе, играчите на „Берое“ се готвят с настроение на базата си в Алания. Венцислав Василев вече тренира наравно със своите съотборници и единствения на облекчен режим остава Илко Пиргов. Днес отборът ще изиграе втората си проверка на турска земя. От 17 ч. в Белек „зелените“ ще излязат срещу националния отбор на Румъния.