Днес отборът на „Берое“ пристигна благополучно в Алания, след като вчера отпътува от Стара Загора за Турция и дори изигра една контролна среща. „Беройци“ победиха „Къркларелиспор“ с 1:0 след попадение на Станислав Костов. По този начин започна втората част от подготовката на „зелените“, която ще се проведе в покрайнините на турския курорт. За трета година тимът отседна в модерния Gold City. Лагерът в южната ни съседка ще продължи до 12 февруари. В Турция беройци бяха посрещнати от слънчево време и оптимална за подготовка температура – около 20 градуса.

_DSC2593

Петър Хубчев изведе своите момчета за първа тренировка на турска земя точно в 17:30 ч. „Зелените“ проведоха  заниманието на базата в близост до хотела. Заради дългия път то включваше предимно тонизиращи упражнения и двустранна игра. На облекчен режим тренираха единствено Илко Пиргов и Венцислав Василев, който получи лека травма в края на вчерашния двубой с „Къркларелиспор“. Очаква се утре той да се включи в заниманията на пълни обороти.

_DSC2639

За втората част са предвидени още три контролни срещи. Първата от тях ще бъде на 6 февруари срещу националния отбор на Румъния. Престижната контрола ще се играе в Белек от 17 ч. До края на лагера са планирани още две контроли – на 9 февруари срещу казахстанския „Акжаик“ (Орал) и на 11 фервуари с грузинския „Саповнела“ (Терджола). Часовете за тези два мача ще бъдат обявени допълнително.

Групата на „Берое“ за лагера в Турция:

вратари:
Благой Макенджиев, Илко Пиргов, Михаил Михайлов.
защитници:
Веселин Пенев, Владимир Зафиров, Георги Динков, Иво Иванов, Венцислав Василев,  
Емин Ахмед.
полузащитници:
Атанас Зехиров, Кирил Личев, Неманя Милисавлевич, Стивън Петков, Игор Джоман, Том, Елиаш, Георги Сърмов.
нападатели:
Георги Андонов, Спас Делев, Георги Божилов, Исмаил Иса, Станислав Костов, Бенджамин Морел.