Днес „Берое“ подписа договор с Бенджамин Морел, който се присъединява със свободен трансфер. Французинът пристигна в Стара Загора преди 10 дни и премина през пробен период. Той взе участие във втората контрола от зимната подготовка срещу „Поморие“ и игра през цялото второ полувреме. За последно Морел е играл в словенския „Домжале“.

Това е второто ново попълнение на „Берое“ за 2016 г. По-рано клубът привлече Георги Сърмов.

Бенджамин Морел е роден на 10 юни 1987 г. в Кан, Франция. Висок е 181 см и играе като офанзивен полузащитник.

Морел започва своята кариера във френските „Аленсон“ и „Див“. От сезон 2010/11 г. се завръща в родния си „Кан“, където играе за втория отбор. През същата година записва 19 мача и отбелязва 6 гола. През следващия сезон той става част от първия отбор на „Кан“ във френската Лига 1, където има 8 мача с екипа на „червено-сините“.

През сезон 2011/12 г. той преминава в редиците на „Клермон“, където има 15 мача и 2 гола в Лига 2. На следващата година става част от „Амиен“, където изиграва 9 мача и отбелязва нови 2 гола.

Морел напуска за пръв път Франция през сезон 2014/15 г., когато преминава в словенския „Домжале“, където е играл и последно. За две години в Словения той има 58 мача и 10 гола във всички турнири. През настоящия сезон играе и в турнира за Купата на УЕФА, но неговият тим е отстранен от „Чукарички“ в първи кръг на турнира.