Утре (30 януари) „Берое“ ще изиграе третата си контрола от началото на годината, Съперник в нея ще бъде водачът във временното класиране на „Б“ група – „Дунав“ (Русе). Двубоят ще се играе от 10:30 ч. на Изкуствен терен от комплекс „Берое“.

В предните проверки момчетата на Петър Хубчев направиха две равенства – 0:0 с „Верея“ и 1:1 с „Поморие“. Проверката с „Дунав“ ще бъде последна на родна земя, преди тимът да замине за втората част на подготовката си, която ще се проведе в турския курорт Алания. Първата контрола там обаче ще се играе срещу „Къркларелиспор“ в Къркларели. Срещата на местния стадион „Ататюрк“ ще започне в 15 ч.

Междувременно стана ясно, че планираните контролни срещи в Алания ще бъдат променени. На 6 февруари „Берое“ ще излезе в приятелска среща срещу националния тим на Румъния, който е участник на Евро 2016. Двубоят ще бъде в турския курорт Белек, а часът ще бъде обявен допъллнително. Третата проверка на турска земя ще бъде на 9 февруари срещу казахстанския „Акжайк“ (Уралск). Последната контрола ще бъде на 11 февруари срещу грузинския „Саповнела“ (Тержола).

На следващия ден тимът ще отпътува за Стара Загора, където ще се подготвя до първата официална среща за годината срещу „Пирин“ (Благоевград).