Френският офанзивен полузащитник Бенджамин Морел ще бъде на пробен период в „Берое“. Той направи вече първата си тренировка със „зелените“, а треньорският щаб ще прецени качествата му в следващите дни. Морел е свободен агент и за последно е играл за словенския „Домжале“.

Бенджамин Морел е роден на 10 юни 1987 г. в Кан, Франция. Висок е 181 см и играе като офанзивен полузащитник.

Морел започва своята кариера във френските „Аленсон“ и „Див“. От сезон 2010/11 г. се завръща в родния си „Кан“, където играе за втория отбор. През същата година записва 19 мача и отбелязва 6 гола. През следващия сезон той става част от първия отбор на „Кан“ във френската Лига 1, където има 8 мача с екипа на „червено-сините“.

През сезон 2011/12 г. той преминава в редиците на „Клермон“, където има 15 мача и 2 гола в Лига 2. На следващата година става част от „Амиен“, където изиграва 9 мача и отбелязва нови 2 гола.

Морел напуска за пръв път Франция през сезон 2014/15 г., когато преминава в словенския „Домжале“, където е играл и последно. За две години в Словения той има 58 мача и 10 гола във всички турнири. През настоящия сезон играе и в турнира за Купата на УЕФА, но неговият тим е отстранен от „Чукарички“ в първи кръг на турнира.