Кондиционният треньор на „Берое“ Пламен Липенски застана пред медиите след мача „Берое“ – „Литекс“ 3:3. Вижте какво сподели той.

 

„Страхотен мач, който рядко се наблюдава по нашите терени в България, за което допринесоха и двата отбора. Започнахме много добре мача. Диктувахме, дърпахме конците както се казва на наш език. За съжаление още един път наша грешка доведе до това гостите да поведат. След това можеше да получим още два ответни гола с оглед на това, че нашите футболисти сякаш си бяха отрязали краката, не знам защо. В такъв момент наистина е трудно, но затова сме футболисти, затова толкова години играем. В такива моменти трябва да се мобилизираме повече и повече и да обърнем мача, както стана второто полувреме. Бяхме категорично по-добър отбор. Играхме смислен футбол, пресирахме противника в неговата половина и успяхме да вкараме три гола. За наше съжаление няколко секунди, не съм засекъл колко точно преди края на срещата от едно статично положение в средата на игрището, при което аз не видях дали има фаул или не, гостите центрираха и за тяхна радост и наше огорчение успяха да изравнят. Това е футбола, затова е красива игра и затова толкова хора има. Надявам хората да са останали поне радостни от показаното от момчетата и това голямо сърце, с което играха днес.“ – обобщи мача Липенски.

„Разбирам въпроса, но ако кажа това което наистина мисля, може би ще издадем нещо от кухнята на отбора. Има нещо. Много по-лесно е да играеш на контраатака, отколкото на постепенна атака. По-тежкото е че вкарваме три гола, а не можем да победим.“ – допълни той.

„И миналият път го казах – явно спортното щастие ни е обърнало гръб в този момент. Предполагам и вие гледахте мача и не може да отречете работата, която свършиха момчетата. Виждаме ги в момента отвън продължават да работят – едвам ходят, но трябва да направим възстановяване.“ – обясни кондиционният треньор.

„Първата част и то за втори домакински мач като прибавим и този със „Славия“ отстъпваме. Там пък с две наши грешки загубихме мача. Може би от това се стъписват момчетата, че ние самички си вкарваме гол. Противникът не е направил нищо до този момент, а ние си вкарваме гол или то дори е повече.“ – каза бившият футболист на „Берое“.

„Адреналинът и емоцията бяха много в този мач. Нас още повече ни боли и съжаляваме в края. Нека да има такива мачове. Свидетели сме, че в Англия стават такива неща, в Италия стават.“ – допълни Липенски.

„Като се обърне каруцата пътища много и всеки калпазанлък си има теория. Нямаше как да знаем. Това положение там от което падна гола за 3:3 можеше да се изчака… Но това като гледаме видео можем да го анализираме. Ние дори от нашата скамейка не видяхме хубаво ситуацията.“ – сподели той.

„Всички мачове ще са интересни. До края ще бъде така интересно. Трудно или не. Никой не очакваше, че ще вземем двата мача навън, а ние го направихме. Може би това допълнително ни мобилизира. Общо шест гола вкарахме навън…“ – обясни треньорът.

„Честно да ви кажа като бивш съдия и професионален футболист видях едно искрено и честно ръководство в този мач. Че е паднал гола накрая и нас ни е яд, но той се стараеше и свиреше. Негово право е да реши кога мача свършва.“ – завърши Липенски.