Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев застана пред медиите на традиционната пресконференция след мач. След победата с 3:1 над „Ботев“ (Пловдив) като гост наставникът на „заралии“ сподели мнението си за мача и каза плановете за паузата в първенството. Вижте какво сподели той.

 

„Според мен тактически двата отбора бяха доста добре подготвени. Знаехме се и трудно можехме да се изненадаме. Ние имахме късмет да отбележим първо от статично положение. Като цяло за нашия отбор беше много важно да не отстъпим от цялостната обстановка тук на този терен и мъжката игра и многото центрирания. Мисля, че по най-добрия начин се справяха нашите футблисти.“ – сподели Хубчев.

„За този двубой може да се каже, че статичните положения решиха мача, но не и отново. Ние не разчитаме на тях и не сме решили толкова много двубои със статични положения, но специално за днешния мач мисля, че след втория гол също от статично положение нещата се успокоиха за нас.“ – каза още той.

„Вие знаете ли какви са амбициите ни? По никакъв начин тази победа не ги променя.“ – обясни наставникът.

„Имам специално мнение за това правило. Не бих искал сега да го коментирам, защото ще дам пак повод на някои специалисти да се изказват и да намесват моето мнение. Имам си мое мнение. Когато влезе в сила ще имаме човек на терена 90 минути. Аз съм с много по-различно мнение от някои други.“ – каза специалистът.

„За това преди малко попитах дали знаете какви са амбициите? Ние не правим дългосрочни програми. Нито искаме да бъдем шампиони на всяка цена… Сега в момента ни интересува следващия мач след 2 седмици. Имаме малко време да потренираме. Това е по-важното, което трябва да свършим през тези две седмици. Не обременяваме на всяка цена футболистите с титли, купи и т.н. Начина по който се раздават тези момчета е достоен за уважение. Той е според възможностите, разбира се. Аз и преди малко казах на ваши колеги – мисля, че се опитваме и най-вече с помощта на футболистите взимаме почти 100% от този отбор. Разбира се, че винаги може да бъде по-добре, но е достойно за уважение това, което правят и начина по който се раздават.“ – категориче бе Хубчев.

„Засега няма контрола. Може би ще направим една двустранна игра с юношеския отбор. Ще изчакаме да видим. Доколкото разбрах сега в съблекалнята има проблем с двама или трима. Става дума за националите Атанас Зехиров и Спас Делев. Разбрах от доктора, че имат някакви проблеми, но не знам какво точно какво. Да видим какви точно са проблемите и имаме ясна програма какво ще правим през тези няколко дни пауза, но официална голяма контрола няма да правим.“ – обясни той.

„Не ги познавам другите отбори с такива детайли и не мога да ги коментирам.“ – завърши треньорът.