След победата над „Ботев“ (Пловдив) с 1:3 пред клубната телевизия застана стражът Благой Макенджиев. Вижте какво сподели той:

 

– Страхотна победа. Какво е мнението ти за този двубой?
– Страхотна игра. Много добре играхме в защита целия отбор. Ако не се лъжа нямаха точен удар. Една-две суматохи създадоха. Мисля, че се представихме много добре и в атака, и в защита. Надявам се да продължаваме така.

– Втора поредна страхотна победа с резултат и игра на трудни терени. Каква е цената на тези успехи?
– Във всеки един мач цената е три точки. Дали е в къщи, или навън – винаги са три точки.

– Предстои пауза в шампионата. Идва в момент, кога „Берое“ е в подем. Ти ще бъдеш с националния отбор. Добре ли е това, според теб?
– Не е ясно към този момент. Не мога да кажа. Такива са правилата на УЕФА. Има ги тези паузи. Нормални са. Дали е добре или не – ще разберем след мача с „Литекс“.

– „Берое“ е в челото. На точка зад втория и близо до върха. Предстоят двубои точно с тези съперници – от челото. Какви са очакванията ти за тези мачове?
– Ако играем така, както в тези два мача, мисля че можем да вземем по три точки от всеки един съперник. Не мисля, че те ни превъзхождат кой знае колко или като цяло отборите в България да се превъзхождат един-друг. Ако продължаваме по този начин можем да победим всеки един.