Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев застана пред медиите, за да сподели впечатленията си от победата с 3:1 на „зелените“ над „Банско“. Вижте какво сподели той.

 

„Този двубой малко се различава от мачовете за първенство, но с оглед на последната загуба тук от „Славия“ имаше малко напрежение у момчетата. Малко нервни бяхме първото полувреме. Искахме бързо да вкараме гол. Мисля, че второто полувреме всичко си дойде на мястото и с малко по-голямо търпение и с малко по-добра тактическа дисциплина съвсем закономерно спечелихме.“ – каза Хубчев.

„Не ни интересува играта. Ясно е че имаше напрежение у момчетата и аз го усещам това, но в края на краищата в този турнир най-важни са крайните резултати.“ – допълни той.

„Не съм се замислял. Знам кои са отборите, но нямаме предпочитания. Това е въпрос на късмет. Когато отстраним противника, значи всичко е окей.“ – обясни още специалистът.

„Плановете в какъв смисъл да ги промени? Плановете бяха такива да съхраним някои от момчетата, които играят по-дълго време. Но не винаги всичко върви по план и не сме се придържали към някакъв определен план. Като цяло имахме идеята, за която намеквате. Гледаме изключително сериозно и аз трябва да казвам сега неща, които са страшно клиширани, но почти след всеки мач се казват. Гледаме сериозно на този мач като на всички досега. Най-важно за мен е да мине утре деня както сме планували и да се възстановим по план. Тренировката, която другите трябва да направят, да я проведем добре.“ – каза треньора.

„За първи път тази година идва по-сгъстен план, но аз не се притеснявам от това нещо. Мисля, че сме доказвали много пъти. Не съм се замислял за мачовете, а по-скоро да съхраним някои от момчетата. Това, че са много мачовете не ме притеснява. Аз знам как е подготвен отбора физически.“ – сподели наставника на „Берое“.

„Няколко пъти ми задавате този въпрос за Керкар. Аз съм по-нетърпелив от вас да го имам на разположение, но ще му трябват два-три месеца поне. Той мина тук един преглед в България. Казаха, че всичко е повече от добре, но реално поне 2-3 месеца ще трябват. За мен е най-важно наистина напълно да се възстанови. На мен ми се иска повече от нас вас да се възстанови.“ – допълни той.

„Иван Коконов е контузен. От 6-7 дни не тренира с отбора. Има някакво съвсем леко разтежение.“ – обясни Хубчев.