Халфът на „Берое“ Евертон Джилио – Том говори ексклузивно за beroe.tv след поражението с 1:2 от „Славия“ у дома. Вижте какво сподели полузащитникът пред камерата на клубната телевизия.

 

– Том, труден двубой сякаш. На какво отдаваш тази трудност, която срещна отбора днес срещу „Славия“?
– Сами си затруднихме този мач. Не излязохме както трябва през първото полувреме. Имахме много грешки. Във футбола това е нормално, защото ако няма грешки няма да има голове. Второто полувреме се опитахме да изравним мача, но нямахме шанс. Два, три пъти вратаря ги спаси. Лошо е, защото за нас беше важно да вземем три точки днес. Гледаме напред и дано в другите мачове да побеждаваме.

– Получи се много двуостър мач, с много положения пред двете врати, но според теб в коя фаза на играта „Славия“ успя да доминира над „Берое“, за да може да измъкне днес трите точки?
– Мисля, че мачът бе много твърд, с много единоборства. Ние го очаквахме това, защото отборът на „Славия“ така си играе. Победиха ни с това, че използваха наши грешки и вкараха два гола. Във футбола е така – ние грешим, те използват и печелят мача.

– В шампионата ви предстои двубой с „Черно море“, но преди това приемате „Банско“ за Купата на България, който на хартия е по-лек за вас. Ще успеете ли да рестартирате с него?
– Ние не трябва да мислим, че ще бъде по-лесен за мач, защото това може да изиграе лоша шега. Трябва да излезем максимално концентрирани и да продължим напред в турнира. Ако всичко е наред след това да мислим за „Черно море“, където отново е много важно за нас да отидем във Варна и да спечелим трите точки.