Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори пред медиите на традиционния брифинг след мач след победата с 1:0 над „Пирин“ в Благоевград. Вижте какво каза наставникът на старозагорци.

 

„Моето мнение е сигурно малко субективно, но мисля, че победихме заслужено. Чисто футболните неща бяха на наша страна. Като че ли беше малко повече напрежението. Може би важността на точките за единия и другия отбор играят вече голяма роля. Общо взето без да изпадам в детайли – съвсем заслужени три точки. Най-важното за отбора е че успя да се противопостави много добре и да се държи точно както трябва на мъжката игра на „Пирин“. Не се огънахме и това беше най-важното в този мач.“ – обобщи мача Хубчев.

„Победата в никакъв случай не бе лесна. Имахме две-три положения, които на пръв поглед изглеждаха 100%-ови, но не бих казал, че победата беше много лесна. Казвам, че играта беше мъжка. Не съм се концентрирал върху играта на „Пирин“, но играха много мъжки и показаха доста голяма концентрация и желание за победа. В никакъв случай не беше лесно. Не знам как е изглеждало отвън, ще имам възможност да изгледам мача. Не мога да отговарям за „Пирин“. Питайте ме нещо за „Берое“.“ – допълни той.

„Целта ни сега е да се приберем живи и здрави и да възстановим утре. Много важен ден за нас е утре и през седмицата трябва да свършим това, което сме запланували и ако може следващия мач да го спечелим, защото е наистина много важен. Съвсем сериозно отговарям. Мачът ни е в понеделник. Имаме достатъчно време, но трябва да го използваме рационално.“ – обясни специалистът.

„Ако това са 50% на отбора ни много благодаря. Не знам кое ви кара така да мислите. В никакъв случай не сме се пестили. Гледахме да изиграем мача по възможно най-добрия начин за нас. Пестене не видях в никой. Имах 2-3 забележки към двама-трима човека, които могат чисто бегово да дадат повече за отбора, но в никакъв случай не мога да се съглася с Вас, че сме се пестили. Наистина някои неща се получаваха с малко по-голяма лекота. При разиграването на топката особено първото полувреме не бе толкова лошо и това може да ви е създало такова впечатление, но в никакъв случай не сме дошли в Благоевград, за да се пестим. Ако е изглеждало, че сме победили с лекота е чудесно, но смея да кажа, че седмицата беше една от най-силните като тренировка и концентрация. Знаехме какъв мач ни очаква. Хубаво е че сме създали впечатление, че бием с лекота.“ – каза още Хубчев.

„Много работа и време има пред Стивън Петков докато намери себе си. Аз полека лека започвам да го опознавам това момче и започвам да виждам какви качества има. Смея да кажа, че той е много далече от там където трябва да е. Има много работа. Не казвам, че не работи сериозно. Точно обратно. Има много хляб още в това момче. Много работа го чака. Това, че точно той вкара гола е хубаво, защото ще му даде допълнително самочувствие. Мисля, че в клуб като „Берое“ няма кой да му позволи да не стои на земята и да работи още по-силно. Той има още много да се развива.“ – завърши той.