Днес в София бе теглен жребият за 1/8-финалите за Купата на БФС в трите възрасти за тази година – деца (2002 г.), юноши младша възраст (2000 г.) и юноши старша възраст (1998 г.). „Берое“ ще бъде представен с отбори и в трите възрасти. През тази година има промяна в регламента, като победителите ще бъдат определени в два мача, а не както бе досега в един. При пълно равенство след двете срещи ще се изпълняват директно дузпи.

През тази година носителят на Купата при най-големите ще представлява България в турнира УЕФА Младежка лига на Европа през следващия сезон. Ето и жребият на „Берое“:

При децата, воденият от Атанас Рибарски тим ще има за съперник „Добруджа“ (Добрич). В първия двубой „Берое“ ще бъде гост, а мачът е насрочен за 15 октомври. Реваншът в Стара Загора е на 28 октомври.

При юношите младша възраст отборът, воден от Сидер Димитров ще се изправи срещу ФК „София 2010“. Първата среща ще се играе на 16 октомври в София, а мачът в Стара Загора е на 29 октомври.

Юношите старша възраст ще приемат в първия мач „Локомотив“ (Пловдив), а срещата ще се играе на 20 октомври. Реваншът за тима, воден от Иван Гаджев ще бъде на 30 октомври на парк „Лаута“.