Днес футболисти на „Берое“ се включиха в първата тренировка за сезона на учениците от Ресурсен център -Стара Загора. Веселин Пенев, Антон Огнянов и Владимир Зафиров бяха посрещнати възторжено от своите домакини, а преди заниманието футболистите поднесоха подаръци от името на целия отбор.

След кратка загрявка и няколко упражнения играчите се включиха и в двустранна игра с ресурсните спортисти, които спечелиха два златни и един сребърен медал на последните Регионални игри на „Спешъл Олимпикс“ в Хасково.

RC1

С този инициатива ПФК „Берое“, заедно с регионалната секция на Националната асоциация на ресурсните учители и Ресурсен център – Стара Загора се включват в инициативата „Football People Action Weeks“. Това е поредната социална инициатива, в която се включват играчите на „Берое“.

Това е най-голямата социална кампания в спорта, която се провежда от 8 до 22 октомври в цяла Европа и чества силата на футбола да обединява хората и да преодолява социалното изключване и дискриминацията.

RC4

Спортния календар на Ресурсен център – Стара Загора ще продължи с ежеседмични тренировки по футбол, народна топка и боулинг. Предвиждат се занимания по хипотерапия, коледен боулинг турнир, популярните детски игри, както и състезание по колоездене и безопасност на движението по пътищата.

За началото на пролетта се планира традиционния турнир по футбол за купата на Ресурсен център, участието в „Спешъл олимпикс“, състезание по корабомоделизъм и туристически излети.

RC2