След двубоя с „Монтана“ пред медиите застана Пламен Липенски. Вижте какво сподели той:

– Г-н Липенски, коментарът ви за този мач?

– Какво да ви кажа, такъв мач как се коментира? Контролирахме през цялото време днешната среща.Тежък терен, както за нас, така и за противника. Не трябва да се оправдаваме с това, разбира се. Пропуснахме нашите положения през първото и второто полувреме, но нека да дадем заслуженото и на техния вратар, мисля че той е играч на мача. Не можахме да вкараме и при една контраатака домакините се възползваха от отличната ситуация с наша грешка и успяха да отбележат единственият гол в мача. Тежи наистина един такъв мач, когато контролираш, водиш играта , но  пропускаш голови ситуации за съжаление.

– Очаквате ли да има някакъв психологически ефект  тази загуба или напротив?

– Какъв психологически момент? Ние не падаме за първи път. До колкото си спомням миналата година паднахме от Хасково. Преди години „Берое“ пак е падал, но по такъв начин наистина боли. Не вярвам, ние сме професионалисти , това работим и трябва да се стремим да ги отстраняваме тези грешки. Но пак повтарям  – все пак нека да дадем заслуженото и на противника – на техния вратар, който извади абсолютно всички голови ситуации.

– Влизаше ли в плановете ви тази загуба?

– Не, нито предната загуба ни влиза в сметките, нито тази втора, но какво да се прави – това е футболът, това е спортът. Затова е красива играта и затова има толкова привърженици, ние живеем с това.Трябва да работим и да изчистваме тези ситуации, най-вече при отбелязването на гола. Отбелязали сме само пет гола. Искаме още в следващият мач да победим.

– Как ще коментирате рефера?

– Какво да ви кажа за съдията. Вече вълна ни излезна на езика да говорим за съдиите. Мисля, че ако всички спрем да говорим за съдиите ще почнат малко по-добре да свирят. Имаше грешки , не сме ги гледали, нямахме тази възможност да гледаме повторения. Ние имахме претенции за дузпа, също за червен картон при една ситуация. Същият съдия ни свири срещу „Славия“, абсолютно същата ситуация, обясняваше ни с някакви триъгълници, меридиани и ъглополовящи. Не знам сега какво ще му е обяснението. Пак повтарям – не искам да се оправдаваме със съдията, ние си изтървахме нашите положения.

– Направиха впечатление доста промени в стартовият състав, това повлия ли според вас?

– С оглед на терена, точно това направихме, мисля че си даде своя положителен резултат. И повтарям с чиста съвест това, което ние бяхме замислили преди мача и това, което ние видяхме през първото полувреме. Също можем да бъдем доволни и от Емин, който също така се представи достойно. Но всичко дойде от пропуснатите положения. Ако бяхме отбелязали ние първи гол, може би ние щяхме да сме победители в мача.Отборът домакин имаше още едно голово положение, при същата контраатака в края на мача, когато ние вече рискувахме всичко напред.