Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев сподели разочарование от това, че „Берое“ си тръгва само с точка от София след равенството 0:0 със „Славия“. Той обясни, че предвид развоя на мача „зелените“ е трябвало да водят с два гола още след първата част, въпреки факта, че играха 85 минути с човек по-малко. Вижте цялото мнение на треньора пред Diema Sport 2, телевизията излъчила на живо срещата.

„Тези хора, които останаха на терена се раздадоха до край. С оглед на този червен картон в 5-ата минута на мача, щяхме да кажем, че една точка е добре. Но като гледаме положенията мисля, че още първото полувреме трябваше да водим поне с 2:0. Като цяло тактически и дисциплинирано изиграхме мача. Разбира се, че оставихме по-голямо пространство на „Славия“. Бяхме принудени да търсим само контраатаката. След този мач сме по-скоро недоволни, че взехме само точка.“ – обобщи мача Хубчев.

„На Мапуку се набра умора. Не знам как решават да се играят тези мачове по това време, но той е с по-тежка физика и при това време му е по-трудно да се придвижва. Това е нормално. Беше уморен и на предела на силите си. Вие казвате, че е нямал късмет при положенията, но аз казвам, че не стига майсторство.“ – каза той.

„Не само Наско Зехиров, а двама-трима човека играха на позиции, на които може би за първи път им се налага да играят. Постараха се да направят така, че да не се чувства много тази размяна.“ – допълни наставникът.

„Аз имам по-особено мнение за правилото за млад футболист. Няма да го казвам сега. Смяната на Стивън не беше продиктувана от това, че е под 21 години, а защото получи някаква болка в глезена. Даже не знам още какво е точно. Ако погледнем мачовете, в които той играе мисля, че се развива във възходяща линия.“ – сподели специалистът.

„Какво да ни успокоява това, че другите също не са победили в челото? Аз след почти всеки мач казвам, че мисля, че ще бъде много интересно това първенство и има много равностойни отбори. Всеки кръг потвърждава тези думи.“ – завърши Хубчев.