Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори на традиционния брифинг след мач. Вижте какво сподели той след победата с 1:0 над „Пирин“ и първото място в класирането за „зелените“ от Стара Загора.

 

„Според мен започнахме много добре мача. Бих казал, че първото полувреме го изиграхме доста добре. След това като цяло мога да кажа една много тежка, работна, победа за нас, от която най-важни са трите точки. Аз лично съм много радостен, че момчетата се раздават за пореден мач до края, въпреки че със сигурност играта не е допаднала на всички. В края на краищата на нас ни трябват точки.“ – обобщи мача Хубчев.

На въпрос дали е притеснен от пропуските, които прави отбора Хубчев отговори: „Не съм притеснен. Сега ми е лесно след мача. Най-резонният и най-клишираният отговор е че е важно, че ги създаваме тези положения. Ако ме бяхте попитал непосредствено след пропуска сигурно и шамар щях да Ви ударя и да не отговоря. Ядосваме се много, обаче имаме положения. Наистина се случва. Дано да не дойде и въпроса на майсторството вече и да си задаваме и този въпрос дали е майсторство или от несериозно отношение. Не бих казал, че е несериозно отношение, а че се случва. Най-клишираният отговор е че се случват тези положения.“

„Мисля, че се получи промяната в състава. Принудителната смяна на Неманя пообърка нещата. Но като цяло се получи. Длъжни сме да опитаме и да намерим най-доброто решение.“ – обясни специалистът. „Спас Делев не е контузен.“ – допълни той.

„Аз не знам за оферта към Емил Гъргоров. Имам среща с шефовете сега от тук. Аз не знам за такава оферта. Това име е може би двадесетото за което или някой казва или пише и публикува чул недочул. Аз не знам за такава оферта. Не коментираме качествата на футболистите. Моля ви не обръщайте внимание на големи спекулации. Ако има нещо наистина истинско и конкретно първият човек, който ще разбере и има право да го обяви е пресаташето. Той е първия. Другото са абсолютни спекулации.“ – изясни наставникът на „Берое“.

„Не е приключила селекцията. Усилено търсим хора на два поста. Възможни са и изходящи трансфери. Зависи от офертите.“ – категоричен бе той.

„Нека от утре мислим за „Славия“. Нека все пак преспим една вечер и на първо място.“ – завърши Хубчев.