По традиция пред клубната телевизия застана и капитанът Иво Иванов. Ето как видя втората победа в турнира Лига Европа над „Атлантас“ централния бранител.

 

– Отстрани изглеждаше лесно т.к. „Берое“ беше по-добрия отбор на терена. Така ли беше на терена и затрудниха ли ви във втория мач „Атлантас“?
– Не беше много лесно. Вкарахме бърз гол, после вкарахме втори и интригата свърши. Но вътре на терена беше трудно. Според мен „Атлантас“ са добър отбор, играят по-твърдо. Нашият отбор е по-силен и мисля, че заслужено продължаваме напред.

– Какво мислиш за „Брьондби“, нещо научи ли за този тим, интересува ли се нещо след първия мач с „Атлантас“ в Литва за тях?
– Не. Първо утре да се възстановим добре. Треньорите ще ни запознаят с тях, ще ги гледаме, има време. Ще видим техните силни и слаби страни, но се надявам да имаме късмет и да ги отстраним.

– Как се чувствате? Има ли умора в предвид подготовката която направихте, която беше доста кратка?
– Да, кратко време за подготовка. Нормално да не сме готови на 100%, но мисля, че за другата седмица всичко ще е наред и ще издържим 90 минути на пълни обороти.

– Два мача се очертава да изиграете през другата седмица – с „Брьондби“ и „Монтана“…
– Първо играем с „Брьондби“, надявам се да постигнем добър резултат и победа. След това играем с „Монтана“ също за победа, започва първенството и е нормално. Искаме да играем в Лига Европа и е нормално да играем сряда – събота.

– Какви са шансовете на „Берое“ да отстрани „Брьондби“?
– Големи са шансовете. Не сме ги гледали, но ако всички играем на 100% имаме своите шансове. Надявам се да имаме повече късмет.

– Новите попълнения за сега се справят доста добре, Спас Делев отбеляза и хеттрик. Сработвате ли се и все по-добре ли се получават нещата между вас на терена?
– Сработваме се, но все още ни е нужно още време, тъй като от твърде кратко са тук. Според мен всички са много добри футболисти, трябва повече време, но леко по леко съм сигурен, че ще влезнат на 100%.

– Няколко думи и за публиката, която днес беше на стадиона, защото за такъв мач толкова много хора си е събитие?
– Ние бяхме сигурни в това. За това през миналия сезон искахме да сме в тройката и да играем в Лига Европа, за да зарадваме града. От името на отбора искам да благодаря за подкрепата и се надявам другия четвъртък да има още повече хора.

Използвани са въпроси и на други медии.