Преди излитането на отбора за Литва пред медиите застанаха старши треньорът Петър Хубчев, капитанът Иво Иванов и новото попълнение Евертон Джилио – Том. Вижте какво споделиха те.

„Нормално е да ни трябва повече време за подоготовка, но пък от друга страна мисля, че за това кратко време каквото можехме направихме.“ – каза Хубчев.

„Съперникът е типичен представител на скандинавския футбол. Много здрави физически хора. Разчитат повече на силов футбол, но не са лоши и в технически аспект. Особено в тези двата контролни мача, които изиграха в Полша стояха добре и тактически.“ – допълни специалистът.

„Всеки един резултат, който би ни класирал по-натам е добър резултат. Ясно е че в такива мачове е много важно да вкараме голове. Важно е и да не допуснеш. Но най-важното е да продължим.“ – каза наставникът на „Берое“.

„Няма как всички нови да се сработят с останалите футболисти в толкова кратки срокове. И едните и другите полагат усилия, но няма как да стане за толкова кратко време.“ – обясни той.

„Ще видим колко нов ще е „Берое“ като състав в мача. Още не знаем. Не очакваме нови играчи. Том ще бъде картотекиран.“ – сподели Хубчев.

Мнението си пред медиите даде и капитанът Иво Иванов: „Ще гледаме по-обстойно противника като пристигнем. Мисля, че са добър отбор. Играят с повече изритани топки. Ние имаме своите шансове за един добър резултат.“

„Мисля, че е трагедия за футбола да няма отбори като ЦСКА и „Локомотив“ в „А“ група. Не трябва да се случва. Приемам нормално първенство с 10 отбора, но сега мислим само за Лига Европа, а след това за мачовете от вътрешния шампионат.“ – допълни той.

„Отиваме да победим, ако може без да допуснем гол. Какво ще стане ще видим след мача.“ – обеща Иванов.

„Не само Венци [Василев], а всички нови са опитни футболисти. Мисля, че вдигнахме класата на отбора доста добре. Надявам се по-бързо да влязат всичките в отбора и да успеем да помогнем на целия отбор.“ – сподели капитанът на „Берое“.

Пред медиите застана и последното ново попълнение Том. Ето какво каза той: „Много се радвам, че дойдох в „Берое“. Отборът е на много добро ниво като организация и футболисти. Много съм щастлив. Дано имаме успех в Европа.“

„Очаквам ние да играем добре. Двубоят се решава с две срещи. В първия мач трябва да направим резултат, който ще ни даде повече спокойствие за реванша. Трябва да играем много сериозно и няма други начини освен добър резултат там.“ – сподели Том.

„Никога не съм очаквал, че „А“ група ще остане с 10 отбора. Докато бях в Бразилия бях сигурен, че и ЦСКА и „Локомотив“ ще получат лиценз. Така се случи, че ще имаме 4 отбора, които са много силни в първенството.“ – допълни той.

„Конкуренцията ме мотивира доста. Не може да се отпускаш. Трябва всеки ден да тренираш здраво, за да спечелиш титулярно място. Това е добре за целия отбор. Всеки иска да играе и мисля, че това помага за нивото на целия отбор и лично на мен.“ – обясни бразилецът.

„Съжалявам за случилото се с „Локомотив“ (София). След силен сезона и трето място… Съжалявам за феновете. Може да са малко, но обичат отбора. Никой не е очаквал това да се случи, но живота продължава. Пожелавам успех на „Локомотив“ и дано да се оправи след време.“ – каза Том.

„Важно е да бием срещу „Атлантас“. Най-добрия гол в такива мачове е да не допуснеш гол. Дай Боже да бием и да не получим гол.“ – завърши той.