Днес „Берое“ подписа договор с полузащитника Евертон Джилио – Том, който става осмо ново попълнение в лятната селекция на клуба. Бразилецът се присъединява със свободен трансфер и се включи веднага в подготовката на тима. За последно Том бе част от състава на „Локомотив“ (София).

Евертон Фернандо Джилио – Том е роден на 18 март 1986 г. в Нова Есперанса, Бразилия. Играе като полузащитник и е висок 181 см.

Том е преминал през юношеските формации на бразилските „Ботафого“, „Сао Пауло“ и „Палмейраш“, с които подписва първия си професионален договор през 20007 г. Играе една година за втория отбор на тима, записвайки 30 мача и 4 гола. През следващия сезон става играч на местния „Такуаритинга“ (Сао Пауло), където записва 16 двубоя и 5 попадения.

През 2008 г. Том пристига в България и се присъединява към „Локомотив“ (Пловдив), където играе в следващите три сезон. За този период има 67 двубоя и 5 попадения за „смърфовете“.

В началото на сезон 2010/11 става играч на „Миньор“ (Перник), където също играе три сезона, в които има 54 мача и 5 гола.

Том играе три години и в последния си отбор – „Локомотив“ (София), с който подписва в началото на сезон 2012/13 г. За столичните „железничари“ е записал 90 двубоя и 7 попадения.