Днес в Нион бе теглен жребият и за втори квалификационен кръг на Лига Европа. В него „Берое“ ще се изправи срещу победителя от двойката „Брьондби“ (Дания) и „Ювенес-Догана“ (Сан Марино), ако отстрани литовския „Атлантас“ (Клайпеда). Евентуалните срещи ще бъдат на 16 и 23 юли. Тимът на „Берое“ ще бъде домакин в първия кръг на 16-и юли, а седмица по-късно ще гостува на съперника си.

„Брьондби“ ИФ (Брьондби, Дания) е създаден през 1964 година и сред датските футболни среди е известен като най-популярният и подкрепян футболен клуб.
„Брьондби“ ИФ е десетократен шампион на страната, а шест пъти е вдигал Купата на Дания. През изминалия сезон 2014/15 тимът завършва на трето място в първенството, регистрирайки 16 победи, 7 равенства и 10 поражения в общо 33 шампионатни срещи.
Старши треньор на „Момчетата от западните покрайнини“ е датският специалист Томас Франк, който заема поста в „Брьондби“ от 2013 година насам. Отборът е съставен предимно от датски състезатели, но също личат имена на футболисти и от другите скандинавски страни Норвегия, Швеция и Финландия, а освен това и играчи от Аржентина, Парагвай и Република Южна Африка.
Потенциалният съперник е записал цели 18 участия в Европейските клубни турнири досега, като най-големият успех за „жълто-сините“ са достигнат четвъртфинал за КЕШ през сезон 1986/1987 и полуфинал в Купата на УЕФА четири години по-късно.
През изминалата кампания на Лига Европа „Брьондби“ е отстранен от белгийския „Клуб Брюж“ в третия предварителен кръг на турнира.
Съоръжението на „Брьондби“ ИФ е с капацитет 29 000 зрители, които се доближават по брой до цялото население на община „Брьондби“, наброяваща малко повече от 34 000 души. Стадионът ще приеме срещата реванш, която ще се играе на 23-и юли, а първият двубой между „Берое“ и „Брьондби“ би се състоял седмица по-рано, на 16-и юли, в Стара Загора.

„Ювенес-Догана“ е аматьорският потенциален съперник на „Берое“ за втория предварителен кръг на Лига Европа. Тимът е базиран в китната страна джудже Сан Марино и подобно на „заралии“ е сребърен медалист на първенството през изминалия сезон.
Началото си „доганиерите“ поставят едва преди 15 години, наследявайки статута на аматьорските си предшественици „Ювенес“ и „Догана“. В по-новата си история тимът е двукратен носител на Купа Титано, а четири са участията им в европейските клубни турнири, като последното такова е през сезон 2011/12, когато са отстранени още в първия кръг от македонския „Работнички“.
Старши треньор е Алберто Манка и при евентуален успех на аматьорите над „Брьондби“ „Берое“ ще гостува на „Стадио Олимпико“ в Серавале на 23-и юли.