Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев разговаря с журналисти след края на първата контрола, завършила с победа за „заралии“ с 4:1 над тима на „Локомотив“ (Горна Оряховица) днес. Ето какво сподели наставникът.

 

– Г-н Хубчев, мнението Ви за тази контрола на този ранен етап?
– С оглед на ранния етап и тежестта в краката, която имат момчетата, мисля, че желанието беше наред. Ако трябва да бъда честен, днес мен ме интересуваше беговата работа. Това важи и за двата различни състава, които изиграха по полувреме. От желанието сме доволни, а всъщност това ни интересува. Най-важното е, че нямаме по-сериозни контузии.

– Като че ли се получи всичко бегово и дълбоката преса…
– Трябва да показваме още по-голямо желание и тактически елементи. Може би няма да стигне напълно времето, но ще се опитаме да отстраним, каквото можем за оставащата седмица.

– Три от четирите попадения за дело на нови играчи. Това показателно ли е, че те се вписват добре в отбора?
– Не. Рано е за такива оценки.

– На какъв етап от подготовката сте и към какво ще се стремите през следващата седмица, тъй като през по-следващата е първия официален мач на „Берое“?
– Тази седмица бе съпътствана с малко по-дълги и по-тежки бягания. Умората е по-голяма. Ще се опитаме през другата седмица бяганията да са по-кратки, но с по-голяма интензивност. И преди всичко ще наблегнем върху тактическите отигравания. Трябва да направим от тези футболисти един добър отбор и всеки да знае какво трябва да прави. Има много какво да се желае.

– Как възприемат футболистите тези натоварвания, защото и за тях това е нещо ново?
– Досега не съм чувал и една дума от някого да възруптае, но това е в рамките на нормалното за мен.

– Продължават ли пробите за Георги Каранейчев?
– Продължават, докато вземем някакво решение.

– Какво е състоянието на Трифкович, тъй като той днес не игра?
– За съжаление, той вчера получи удар, който според мен не е толкова опасен, но е доста болезнен – пресечен мускул. Уговорката ни с мениджъра му е първо той да остане и да изиграе този мач, а утре да вземем решение за него, но сега, след тази контузия, се разбрахме момчето да остане още три-четири дни при нас, за да вземе участие в следващата контрола и да вземем решение. Дотук сме доволни от старанието, поведението и отношението му към тренировките.

– Със сигурност ще кажете, че селекцията продължава, защото е отворен процес, но съм длъжен да Ви попитам…
– Няма как да не Ви го кажа…

– На пресконференцията в понеделник казахте, че има дефанзивен полузащитник и офанзивен халф, с които преговаряте. Имате много опции. Все още ли нещата стоят така?
– Кръгът се стеснява, но продължаваме разговорите.

Използвани са въпроси и на други медии.