Днес (15 юни) „Берое“ започна подготовката си за новия сезон с група от 25 футболисти. От настоящия състав липсваха Атанас Зехиров, който бе ангажиран с националния отбор и ще се присъедини в четвъртък, Игор Джоман и Елиаш, които ще се присъединят утре, както и контузеният Салим Керкар. Беройци бяха посрещнати от около 150 свои привърженици, които видяха първото занимание на официалния терен на „Берое“.

tren2

tren3

Група на ПФК “Берое” за първа тренировка

вратари:
Благой Макенджиев, Илко Пиргов, Михаил Михайлов, Георги Георгиев.
защитници:
Веселин Пенев, Владимир Зафиров, Георги Динков, Иво Иванов, 
Пламен Тенев, Венелин Филипов
полузащитници:
Атанас Зехиров, Крис Гади, Самир Аясс, Стивън Петков, Антон Огнянов, Иван Коконов, Дамян Трифкович, Кирил Личев, Емин Ахмед.
нападатели:
Георги Андонов, Жуниор Мапуку, Станислав Костов, Спас Делев, Георги Божилов, Георги Каранейчев.

tren4

tren5

Все още нови договори с „Берое“ нямат Благой Макенджиев и Георги Костадинов. Техните контракти изтичат на 30 юни.

Новите имена в тима са Венелин Филипов, Иван Коконов, Георги Божилов, Спас Делев и Стивън Петков, които подписаха договори и ще играят за старозагорци през новия сезон.

Двама са юношите на „Берое“ от състава до 21 години, които ще бъдат част от тима. Това са Кирил Личев и Емин Ахмед.

tren6

tren7

Трима играчи ще преминат през пробен период по време на подготовката. Това са вратарят Георги Георгиев, халфът Дамян Трифкович и нападателят Георги Каранейчев.

georgi_georgiev

Георги Георгиев е роден на 12 октомври 1988 г. в Шумен. Играе като вратар. Висок е 189 см. Георгиев е юноша на „Левски“ (София), но не записва участие в двубой на столичани. От 2007 г. до 2011 г. играе последователно в „Свиленград“ (11 мача); „Локомотив“ (Мездра) (4 мача); „Миньор“ (Раднево) (13 мача); „Сливен 2000“ (8 мача).

През 2011 г. Георгиев подписва с молдовския ФК „Тираспол“, където участва в 95 срещи на тима и печели второ място, Купата и Суперкупата на Молдова. Последно е играл в иранския „Нафт Солейман“, където е участвал в 12 мача на тима.

georgi_karaneychev

Георги Каранейчев е роден на 9 юни 1988 г. в Хасково. Играе като нападател и е висок 186 см. Каранейчев е юноша на „Хеброс“ (Харманли). започва своята професионална кариера в „Чавдар“ (Бяла Слатина) през 2007 г. и изграва 13 срещи за тима, отбелязвайки 5 гола. През 2008 г. е част от „Свиленград“, където има 12 мача и 2 попадения. През сезон 2008/09 г. играе за „Локомотив“ (Мездра), където изиграва 17 срещи. В следващата година е футболист на „Миньор“ (Раднево), където изиграва 12 мача и реализира 2 гола.

През 2010 г. е привлечен в „Лудогорец“ (Разград), където записва участие в 10 срещи. През следващата година има 9 мача за „Сливен 2000“ и 24 мача за „Пирин“ (Гоце Делчев), където има и 5 гола.

През 2012 г. Каранейчев преминава в молдовския ФК „Тираспол“, който е и последния му отбор. За молдовския тим има 72 двубоя, в които отбелязва 20 попадения. Вицешампион, носител на Купата и Суперкупата на Молдова с „Тираспол“.

damyan_trifkovic

Дамян Трифкович е роден на 22 юни 1987 г. във Веление, Словения. Играе като атакуващ полузащитник, висок е 181 см. Юноша на „Рудар“ (Веление), където започва и професионалната му кариера през 2005 г. Трифкович играе за родния си отбор през следващите 7 години. За този период изиграва 148 срещи, в които реализира 20 гола.

През 2012 г. преминава в „Олимпия“ (Любляна), където в следващите две години изиграва 71 двубоя, в които отбелязва 6 гола. През изминалия сезон играе отново за родния си „Рудар“ (Веление) и участва в 23 двубоя, в които има и едно попадение.

Откъс от началото на тренировката:

Пълен запис от тренировката:

Подготовката ще се проведе изцяло в домашни условия и тимът ще тренира на своята база в Стара Загора. Предвидени са две контролни срещи – на 20 юни с „Локомотив“ (Горна Оряховица) и на 24 юни с „Дунав“ (Русе). И двете срещи ще се проведат на Спортна база „Берое“, а часовете ще бъдат обявени допълнително.

Първият официален двубой за годината ще бъде срещата от първи предварителен кръг на Лига Европа. Съперникът за нея ще стане известен на 22 юни, а първият двубой по предварителни данни ще бъде на 2 юли.