„Берое“ ще стартира своята подготовка за сезон 2015/16 г. на 15 юни. Първото занимание е насрочено за 18:30 ч. на тренировъчното игрище от комплекс „Берое“. Лятната подготовка на тима ще се проведе изцяло в Стара Загора. Беройци ще изиграят две контролни срещи преди старта на официалните двубои. Съперник в първата ще бъде тимът на „Локомотив“ (Горна Оряховица), а двубоят ще се проведе на 20 юни. Четири дни по-късно (24 юни) ще се изиграе и втората контрола – срещу „Дунав“ (Русе). И двете проверки ще се състоят в Стара Загора.

Преди старта на първата тренировка за сезона пред медиите ще бъдат представени и петте нови попълнения на „Берое“ до момента – Стивън Петков, Венелин Филипов, Спас Делев, Георги Божилов и Иван Коконов. Те ще се срещнат с медиите от 17:30 ч. в залата за пресконференции на стадион „Берое“. Веднага след тях пред журналистите ще говори и старши треньорът на тима Петър Хубчев.

Първият официален двубой на „Берое“ за сезона ще бъде на 2 юли, когато по програма е първи предварителен кръг на Лига Европа. „Зелените“ ще разберат своя съперник на 22 юни, когато ще се проведе жребият в Нион, Швейцария.

Програма за подготовка:

15 юни 2015 г., 18:30 ч, стадион „Берое“
Първа тренировка

20 юни 2015 г.
Контрола с „Локомотив“ (Горна Оряховица)

24 юни 2015 г.
Контрола с „Дунав“ (Русе)

Програмата може да претърпи изменения, а часовете и стадионите , на които ще се проведат проверките ще бъдат уточнени и обявени допълнително.