Помощник треньорът на „Берое“ Левон Апкарян води и в срещата с „Лудогорец“ „зелените“ заради наказанието с лишаване от право за ръководена на отбора за две срещи на старши треньорът Петър Хубчев. След срещата Апкарян бе любезен да сподели мнението си за двубоя и сезона пред медиите. Вижте какво сподели той.

 

„Ние всички сме много щастливи от този успех, който не го е имало в историята на „Берое“, но той не е дошъл случайно, а с много много труд. Нашият отбор е този, който нямаше и една точица подарена, отбор, който пет мача игра с 10 човека, а понякога и с 9. Срещу нас бяха свирени шест дузпи като тази днес, която можеше да ни опропасти труда за цялата година. Но ние сме щастливи и благодарим на тези момчета. Нищо не ни остава друго освен да се радваме.“ – каза Левон Апкарян.

„Не искам да коментирам никакви други отбори. Ние си гледаме нашия отбор. Цяла година работим, спазваме указанията на треньора. По-малко говорим, повече работим. Чакахме да дойде този край. Винаги това ни е била целта – да бъдем колкото се може по-напред и сме много щастливи. Използваме възможността тук да честитим шампионската титла на „Лудогорец“. Уникален отбор – уникални неща са направили тук – трибуна, терен, футбол, само нямат нужда от някакви такива помагания като днес. Някой иска да им се направи на хубав – просто нямат нужда от това нещо. Те играят футбол. Още веднъж честитя и на тяхните треньори. Тази победа е за всички фенове в Стара Загора.“ – уточни специалистът.

„Ние сме постигнали нещо с тези хора, които са тук. Искаме да продължим да работим с тях. Нормално е някъде да се подобрят нещата, но това ще го каже старши треньора. Той знае за какво става въпрос. Аз не мога да кажа нищо конкретно. Г-н Хубчев е този, който взима решенията. Как играем, кой отива, кой остава – нямам право да говоря от негово име.“ – каза още той.

„Цената на това сребро е много голяма – то е спечелено с много труд и без нито един единствен подарък.“ – обясни Апкарян.

„Никога не очакваме, че някъде ще победим лесно. Предупредихме и футболистите. Въобще не бяхме подготвени за нещо друго. През седмицата работихме много сериозно и грам не ни е минавало през главата че „Лудогорец“ подарява на някой нещо.“ – завърши помощник треньорът на „Берое“.