Както е известно ДЮШ към ПФК „Берое“ обяви кастинг за набиране на талантливи състезатели, който ще се проведе на 18, 19 и 20 юни (четвъртък, петък и събота) на Изкуствения терен на комплекс „Берое“. Възрастовата граница е 10-17 г.

На него ще се тестират физическите способности и техническите умения на кандидатите. За целта е необходимо да бъдат разделени в няколко възрастови групи.

Всеки желаещ може да се свърже с нас на телефон 0887161916 или Email: m.djorov@beroe.bg, за да заяви участие. Предлагаме делничен или почивен ден за провеждане на кастинга, за да улесним желаещите максимално. Когато се свържете с нас ще уточните кой ден ви е по-удобно и ще си запазите входящ номер.

Голяма част от желаещите, които вече се записаха са родени извън Стара Загора. Спортната база и нивото на треньорите в ДЮШ са изключително конкурентни в цяла България. За да развием оптимално уменията и навиците на тези таланти и да ги възпитаме възможно най-правилно се налага да им създадем условия за живот възможно най-близки до семейната среда.

Идеите които имаме са две:
Първият вариант е да се обърнем към опита на други държави, където младите състезатели се настаняват в приемни семейства. Това означава, че хора от Стара Загора обичащи младежи между 10 и 17 години могат да се обадят в клуба и да предложат своите услуги. Клубът от своя страна ще се ангажира да обезпечи храната на състезателя и да компенсира направените разходи за консумативи.

Другият вариант е да се намери самостоятелна къща под наем, която има поне 10 стаи. Ще настаним там треньори с педагогически опит, които ще се грижат за реда и дисциплината в къщата.

Затова молим всеки от беройската общност (включително и родители на състезатели родени в Стара Загора), които имат желанието и възможността да помогнат за реализацията на нашите проекти да се свърже с нас на e-mail: m.djorov@beroe.bg

За да реализираме отличен професионален футболист първото най-важно условие е да открием надарено дете, готово на труд, защото както е казал Микеланджело „Скулптурата е в самият камък, просто трябва да отстраним излишното!”