Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев обяви, че победата над „Локомотив“ (София) е била заслужена. Той обясни още, че е много доволен от представянето на неговия тим през целия сезон и разясни кои според него ще са ключовите фактори в борбата за призовите места в оставащите три срещи. Вижте всичко във видеото.

 

„От моя гледна точка, не искам да ангажирам никой друг, постигнахме една съвсем заслужена победа. Бяхме като че ли с по-голямо желание за тази победа. Аз видях отбора на „Локомотив“ малко по-прибран, макар че вниманието ми беше към нашия отбор. Като че ли бяха доволни и да вземат една точка. С оглед на точковия актив смятам, че това е правилна тактика. Но пък ние показахме достатъчно голямо желание да победим и това беше основата.“ – обобщи мача Хубчев.

„Като казвате повратна точка какво имате предвид? Досега не сме се представяли както трябва и това ще ни обърне сезона? Ние сме доволни. Самите футболисти го знаят. Това, че играем сред най-добрите отбори за мен е сериозно постижение. От тук нататък се стремим да показваме това, което можем сега като отбор. Ако можем да го подобряваме – окей. Повратна точка аз разбирам досега да не сме се представяли добре и с тази победа да тръгваме нагоре. За мен самото представяне на „Берое“ – и това го казвам с пълното съзнание – е уникално.“ – обясни той.

„Много ще е сложна битката за Лига Европа. Сметките предполагам ги правите след всеки мач и всеки кръг, но трудно е да се нагърби някой с прогноза. Всички отбори са с абсолютно изравнени възможности като можем да изключим само „Лудогорец“, който може би ще стане шампион. Абсолютно изравнени 4-5 отбора, които е възможно да направят всичко. Мисля, че точно това желание последните мачове ще бъде решаващо ако отборите се запазят от контузии и картони, тъй като са натрупани доста картони. Не съм следил другите отбори, но при нас специално са натрупани много картони. Такава ни е целта – и така се бяхме разбрали днес – без значение кой колко картони има, аз мисля, че имаме 5-6 човека в отбора, които висяха – излизаме и играем като за последно и каквото стане. Трудно е да се даде прогноза.“ – каза специалистът.

„Не съм съгласен с вас. Не бяха изравени силите. Ние спечелихме с по-голямото желание според мен. Малко по-голямо желание имахме за победа. По-активни бяхме в единоборствата, близо стояхме до противника. Не съм сигурен сега, да не се изложа малко, но едно положение имам в главата на „Локомотив“ с глава и друго сериозно положение няма. Което не е малко в София на „Надежда“ при отбор, който цяла година показва за какво става въпрос, колкото и да бъде подценяван.“ – каза бившият защитник.

„Нямам представа каква е била тактиката на „Локомотив“. Може би ще зададете въпроса и на колегата. Аз гледах нашия отбор и ме интересуваше поведението на нашия отбор. Не знам с каква нагласа излизат другите отбори.“ – обясни Хубчев.

„Не мисля, че влизането на един футболист е ключ към победата. Изключено е това нещо да се случи в „Берое“ – в кадъра, с който разполагаме е изключено да ви кажа включването на този или онзи изигра голяма роля. Може би за стотен път го казвам вече – ние разчитаме изцяло на отбора – на всички 11 човека – абсолютно всичко, дори и резервите. При нас няма такива футболисти, които да решат дададен мач с индивидуални акции или всички топки да минават през тях, да знаем, че само те могат да се включват или борят. Ние разчитаме изцяло на отбора и колектива. В никакъв случай не бих споменавал имена. Мапуку също доколкото можа се пребори за една или две топки, което се оказа достатъчно. Колектива е над всичко.“ – каза още наставникът на „Берое“.

„Игор Джоман е получил на загрявката нещо като не се е чувствал комфортно. Не мога да ви кажа сега в момента. Изяви желание да играе момчето – той с това се отличава с голямото желание, но е ясно, че не може да изкара мача. Каква точно е контузията не мога да кажа.“ – разясни той.

„Георги Андонов мисля, че ще е готов за мача с „Литекс“. Здравословното състояние плюс картоните ще бъде много важно за отборите в челото за следващите мачове.“ – завърши Хубчев.