Голмайсторът Георги Костадинов застана пред камерата на клубната телевизия след успеха с минималното 1:0 над „Локомотив“ в София, за да сподели своите първи впечатления от срещата. Той спечели и приза за играч на мача в анкетата на gong.bg и Диема спорт.

 

– Как оценяш двубоя?
– Смятам, че изиграхме поредния силен двубой. Отново бяхме доста концентрирани и компактни, а този път и търпеливи. Затова победихме. Имахме по-чистите положения, така че несъмнено това е една заслужена победа.

– „Берое“ се завръща в играта за евроквотите. Мислиш ли, че до края на сезона ще успеете да задържите тези позиции?
– Играем мач за мач и не искаме да си правим сметки предварително, тъй като предстоят още двубои. Видяхме, че може както да спечелим, така и да загубим точки от всеки отбор. За нас най-важно е да победим в следващия мач срещу „Литекс“ (Ловеч).

– Кое бе най-важното за успеха днес според теб?
– Мотивацията, с която излязохме, и тактическата дисциплина, която спазихме.

– „Берое“ завършва сезона без допуснат гол в София… Как ще коментираш този факт?
– Няма какво да коментираме. Надявам се догодина отново да го повторим.

– Колко важни са домакинствата срещу „Литекс“ и „Ботев“?
– В крайна сметка може би ще се окажат решаващи за нашите амбиции, но ако покажем постоянство в тези два мача, смятам, че ще измъкнем резултати, които ще ни задоволят.

– Тотално надиграхте тима на „Локомотив“ (София)… На какво отдаваш това?
– Имаше голямо спокойствие в отбора, а ние си знаем възможностите. Днес липсваше онова напрежение в нас и знаехме, че трябва да играем по-търпеливо и шансовете ще дойдат, а вече е въпрос на майсторство да ги реализираме.

Използвани са въпроси и на други медии.