Дебют на вратата за „Берое“ днес направи Илко Пиргов. След края на двубоя той бе любезен да застане пред камерите, за да сподели мнението си за мача. Вижте какво каза той.

 

– Илко, мнението ти за мача?
– Мисля, че заслужавахме да победим в този мач. Направихме една грешка в защита и ни вкараха гол. Те нямаха кой знае какви положения, които да ни създадат проблеми. Само някакви центрирания. Мисля, че заслужавахме да победим в този мач. Имахме няколко положения. Не знам защо не успяхме. Отдавам го най-вече на малшанс.

– Как приемаш отношението на феновете на теб – и тези на „Берое“, но и тези на домакините скандираха името ти. Явно са те запомнили с добро тук?
– Искам да благодаря за това най-вече. Чух ги да скандират моето име. Най-хубавото във футбола е като видиш уважението на хората, които гледат мачовете. Уважението в очите. От това по-голяма радост няма. Искам да благодаря на феновете на „Литекс“ за отношението към мен, а също и на феновете на „Берое“.

– Как определяш цената на точката в Ловеч днес с оглед на генералната цел – по-предно класиране?
– Ние сами като футболисти сме си поставили цел да се класираме колкото се може по-напред. Точката е важна за нас, защото не даваме на отборите пред нас да се отлепват напред в класирането. При евентуална победа на „Литекс“ днес щяха да дръпнат много, така че е важна точката днес, но съжаляваме, че не са три.

– Предстои ви много тежък двубой другата седмица отново – гостуване в Пловдив на „Ботев“. Очакванията ти за този двубой?
– Надявам се да играем по същия начин и ако може и по-добре и да победим и там.

В интервюто са използвани въпроси и на други медии.