Част от футболистите на „Берое“ направиха един истински Великденски празник, заедно с децата от дом за деца лишени от родителски грижи „Мария Терезия“ в Стара Загора. Инициативата бе организирана съвместно с НПО „От любов към България“, а играчите от представителния тим за пореден път доказаха социалната си ангажираност към децата от града. При възпитаниците на дома бяха капитанът Иво Иванов, Георги Андонов, Благой Макенджиев, Игор Джоман и Жуниор Мапуку.

velikden4

velikden5

Играчите бяха посрещнати в „Мария Терезия“с огромна радост и скандирания за любимия отбор. Тържеството започна съгласно християнската традиция на Велики Четвъртък, а именно с боядисването на яйца. Разбира се, преобладаваше зеленият цвят, но усмивките на детските лица бяха повече и най-ценното по време на празника. 65-те възпитаници на „Мария Терезия“ обаче не останаха само с това преживяване заедно със своите любимци. След боядисването на яйцата всички излязоха в дворното пространство и поиграха футбол със своите гости. Освен това футболистите бяха поздравени с няколко танца и народни песни от възпитаници на „Мария Терезия“

velikden2

velikden3

„Откликнахме на поканата с огромно удоволствие. За всеки голям празник ние правим всичко възможно да посещаваме различни институции и да радваме децата. За нас е огромно удоволствие да видим тяхното щастие и да го споделим заедно. Винаги сме посрещани топло и с ентусиазъм.  Пожелаваме на всички тук, на всички беройски фенове и българи светли празнични дни, здраве, късмет и успехи“, сподели Иво Иванов.

velikden8

Децата бяха подготвили и още една специална изненада за своите любимци. Те подариха на целия отбор кошница, пълна със зелени яйца, а върху всяко едно от тях бе номерът, с който играе съответният футболист.

velikden6

След това страхотно тържество играчите се насочиха към стадиона, където проведоха поредната си тренировка преди двубоя с „Литекс“ в Ловеч. Двубоят е точно в навечерието на Великден.

velikden7