Португалският футболист Алберто Лоузейро пристигна късно снощи в Стара Загора и днес сутринта потегли с „Берое“ на лагер в Мелник. Както е известно тимът ще отседне в най-малкия град в България в следващите четири дни, а ще тренира в Сандански. В петък е предвидена контролна среща с „Марек“ в Дупница. Двубоят е с начален час 13 ч.

В края на август 2013 г. Лоузейро и „Берое“ се разделиха по взаимно съгласие. Раздялата бе продиктувана от изричното желание на футболиста да лекува своята тежка травма в родната си Португалия. Лоузейро имаше скъсана предна кръстна връзка и се наложи хирургична интервенция. Сега играчът се чувства възстановен и ще получи шанс от треньорското ръководство, както му бе обещано при заминаването за Португалия преди почти 2 години.

Алберто Жоао Ферейра Лоузейро е роден на 22 ноември 1982 година в Сантяго до Касем. Висок е 174 см и тежи 70 кг.

Започва футболнта си кариера в “Падернензе”. След това преминава през “Фарензе” (Португалия), “Олянензе” (Португалия), “Операрио” (Португалия), “Лулетано” (Португалия), “Шавеш” (Португалия), “Лулетано” (Португалия) и “Арис” (Лимасол, Кипър).

Сезон 2011/2012 започва в третодивизионният “Лулетано” (трето ниво на португалския футбол), а през зимната пауза преминава в “Арис” (Лимасол). Там взима участие в 15 мача – в девет започва като титуляр, а в шест влиза в игра, без да отбелязва гол.

За „Берое“ изигра 30 мача. Носител е на Купата на България за 2013 г.