Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори пред медиите на традиционната пресконференция след мача с ЦСКА. Той сподели мнението си за двубоя и говори около актуалните теми в българския футбол. Ето какво сподели специалистът.

 

„Според мен изиграхме много добре първото полувреме като тактически замисъл. Очаквахме след всички събития в клуба на ЦСКА да излязат още по-надъхани. Мисля, че стояхме доста добре. Второто полувреме можеше и по-смело да погледнем напред, но още не можем да си повярваме на 100%.“ – коментира мача Хубчев.

Той отказа да обяви целта пред отбора: „Говорихме с футболистите за целите. Ръководството ще ги обяви.“

„Не разглеждам така мачовете. За мен няма значение дали са в София, Пловдив или другаде. Ясно е че ни трябват точки. Колкото повече – толкова по-добре. Сигурно играе някаква роля за вас колко мача и къде сме ги играли без допуснат гол. Нас това не ни интересува много. Гледаме да съберем толкова точки, колкото да ни дадат възможност да се класираме по-напред. Не е някакво бреме или цел и това е въпроса.“ – обясни специалистът.

„Трудно ми е да коментирам картоните, тъй като не съм ги видял, а това което се видя от пейката не е достатъчно. Цветан Кръстев е добър съдия и щом е преценил така, значи са червени картони.“ – допълни той.

„Цел минимум тук не сме имали. Каквато и да е ситуацията – никаква куртоазия не мога да имам нито към ЦСКА, нито към „Левски“ – каквито и събития да се случват знаем какви отбори са това. Не сме си правили илюзии, че като има някакви събития около клуба това ще бъде по-добре за нас или по-лесно. Въобще това беше едно от първите неща, което се опитахме да избием от главите на футболистите. Мисля, че с поведението си те показаха, че не са разчитали на това.“ – каза Хубчев.

„Не ми се говори за целта. Не ми се обиждайте, но не ми се говори. Искаме да излизаме във всеки един мач и да печелим точки. Като погледнем точките на шестия – те са само две по-малко от нашите, мисля, така че всичко е възможно от второ до шесто място.“ – допълни наставникът.

„Според мен можеше да вземем и три точки днес. Много работа ни чака в това отношение – като самочувствие, мислене и интелект – да променим у нашите футболисти. Разбира се, след картоните беше немислимо нещо повече. Евентуално ако нещо беше станало на контраатака, щеше да е добро дошло. Имахме 2-3 възможности. Хубаво е че момчетата опитват дори и с двама човека по-малко да играят напред. Но след картоните ако трябва да говорим честно мислехме повече за точката.“ – завърши Хубчев.