Футболистът на „Берое“ Валдемар Боровски получи повиквателна за европейската квалификация на националния отбор на Литва срещу Англия на 27 март в Лондон. Това е неговата 17-а повиквателна в националния тим на страната. Повиквателна за младежкия национален отбор на България за европейската квалификация с Уелс в Кардиф на 31 март пък получи Пламен Тенев.

Боровски ще се присъедини на 24 март към лагера на националния си отбор и ще остане там до 28 март. Литва е на четвърто място в групата си с равен актив от 6 точки с втория Словения и третия Швейцария. Водач в групата след 4 мача е Англия с 12 точки.

Валдемар Боровски е роден на 2 май 1984 г. във Вилнюс, Литва. Юноша е на „Судува“. През 2005 г. започва своята професионална кариера в „Галежиниш Викаш“. Две години по-късно преминава във „Ветра“ (Вилнюс), където записва 49 мача и 1 гол.

През 2010 г. преминава в редиците на „Шяуляй“ и записва 12 срещи през сезона. В следващите две години играе за „Судува“, където има 67 мача и се разписва веднъж. През 2013 г. става играч на „Даугава“ (Рига), където взима участие в 47 мача и отново бележи 1 гол. През 2014 г. се завръща с „Шяуляй“ и играе в 7 двубоя на тима.

Има участие в 6 двубоя от Лига Европа със своите отбори. Записва и 16 двубоя за националния тим на Литва.

Боровски има записани 2 мача и 104 игрови минути за „Берое“ в официалните мачове след привличането си в отбора през зимата.