Вратарят Благой Макенджиев направи поредния си силен мач за „Берое“. Той спаси дузпа изпълнена от Стефан Николич в края на срещата и отрази няколко опасни удара на играчи на ЦСКА при победата на „зелените“ с 1:0 на ст. „Българска армия“. След мача стражът застана пред камерата на клубната телевизия beroe.tv. Вижте какво сподели той.

 

– Коментарът ти за този двубой?
– Играхме тактически много силно. Пореден мач. Вече 3-4 мача изиграваме на перфектно тактическо ниво с добра агресия. Отговорихме на агресията на ЦСКА, която те ни предложиха на 100%. Използвахме един от малкото шансове, които имахме и победихме.

– Теренът и обстановката затрудниха ли двата отбора?
– Разбира се, теренът е много тежък, предпоставка е за много контузии, но може би имахме леко предимство на този терен предвид че ЦСКА трябваше задължително да бият. Ние бяхме доволни и на точка дори.

– Как ще коментираш положението с дузпата и спасяването ти?
– Според мен има дузпа. Съперникът се удари в мен. Радващото е че я спасих после.

– „Берое“ вече и на теория е в първата шестица. Какви са амбициите от тук нататък?
– За амбициите ще говорим след последния мач с „Локомотив“ (София). Разбира се, че искаме да сме колкото може по-нагоре.

– Мотивират ли те силните ти изяви и повиквателната за националния отбор?
– Разбира се, всеки човек го мотивира това нещо. Мисля, че ако продължаваме с добрите игри ще има и други хора от нашия отбор в националния отбор.

Използвани са и въпроси на gong.bg!