Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори пред медиите на традиционната пресконференция след мач след победата над ЦСКА на ст. „Българска армия“. Ето какво каза той.

 

„Голям комплимент на нашия отбор за мъжеството, което прояви. При тези условия имаше истинска битка. Не отстъпихме по нищо на ЦСКА и според мен заслужено победихме.“ – каза Хубчев.

На въпрос дали качеството на футбола не губи от метеорологичните условия и от празните трибуни без атмосфера в такова време той отговори: „За атмосферата съм съгласен. Не знам дали сте били долу, но теренът не беше толкова зле колкото изглеждаше. Аз сутринта също мислех, че няма да има мач. Голям комплимент на организаторите и на хората, които са чистили терена. Разбрах, че е имало и много фенове. Това не навсякъде може да се получи. Теренът наистина не беше толкова лош колкото ми се струваше и на мен. Разбира се, че е по-трудно на него да се играе.“

„Нашата цел минимум беше да участваме в първата шестица. Това вече е факт и от тук нататък ще говорим с футболистите за другата цел. Искам да видя какво ще кажат футболистите. Те сами ще определят следващата цел.“ – обясни Хубчев.

„Виждам, че има голямо израстване като желание и характер. Казах го още след втория мач с „Лудогорец“ за Купата. Жалко, че отпаднахме по този начин, но като характер момчетата израстнаха много. Следващите два мача го потвърдиха и най-вече мача тук. Не всеки може да победи на Армията. Голям процент от тази победа се дължи на този отборен характер. Това е правилното развитие. Разбира се, че има и елемента майсторство, но като характер и отбор израстваме много.“ – каза още той.

„Не съм гледал ЦСКА днес. Гледах нашия отбор. Аз знам, че ЦСКА играе много агресивно у дома. Видяхме, че и днес беше така. Стремяхме се за това да подготвим нашия отбор. В детайли не съм гледал поведението на противника в мача.“ – завърши треньора.