Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори ексклузивно за beroe.tv след края на мача срещу „Лудогорец“. Той не бе доволен, че отборът е отпаднал от турнира, но изрази положително мнение за представянето на отбора. Вижте какво каза наставникът.

 

„Изиграхме мача като отбор и колектив. Това казах и на момчетата в съблекалнята веднага след мача. За мен те въпреки отпадането израстнаха като личности и като колектив. Това е основата върху която трябва да градим. Друг е въпроса, че има много грешки, много притеснение от това, че играем срещу шампиона на България и носителя на Купата. Трябва да бъдем по-спокойни. Всеки трябва да вярва в силите си. Като цяло мисля, че се показахме, а това няма да е само мое мнение, като един колектив. В спорта и футбола обаче е така – хубавите неща свършват до тук. За съжаление ние сме отпаднали. Много е лесно сега да кажем да гледаме напред и да забравим по най-бързия начин мача. Би трябвало да извадим някакви изводи. Ще се опитаме да го направим. Поне пред вашата камера няма нужда да казвам какви са ни целите. Остават си. Ще ги търсим още. Имаме поводи да сме още по-уверени в това, че можем да играем в първата шестица.“ – обобщи мача Хубчев.

„Основата върху която трябва да работим и да се развиваме още повече е точно това. Ясно е че картон в 10-ата минута ни обърква всички тактически планове, още повече на стадиона на „Лудогорец“, но самото държание на отбора ми вдъхва голям оптимизъм. Аз си знам възможностите на всеки един от отбора и тези на отбора като отбор. Но мисля, че продължаваме да се развиваме и там трябва да работим най-вече.“ – каза още той.

„Аз лично приемам отпадането по следния начин. Ако бяхме отпаднали с две категорични загуби от „Лудогорец“ това можеше да свали тонуса, но начина по който се опитахме да се надиграваме с този отбор трябва да има обратния ефект. Все пак това са живи хора и може да окаже някакво влияние. Ние ще направим всичко възможно от наша страна да не допускаме загуба на тонус.“ – завърши треньорът.