ПФК „Берое“ получи специалната награда „Феърплей“, която бе връчена по време на церемонията „Футболист на годината на България 2014“. Купата бе получена от административния директор Стелиян Попчев и бе връчена от генералния директор на Българско национално радио Радослав Янкулов. От името на целия клуб той благодари за наградата и в тона на феърплея пожела успех на всички отбори.

„Берое“ бе удостоен със статуетката след гласуване сред спортните журналисти в страната и слушателите на БНР. Това е втора подобна награда за клуба за последната година, след като в края на май 2014 г. „зелените“ бяха удостоени с приз „Кавалер на честната игра“ от Асоциацията на българските футболисти.

fairplay

„Тази награда поставя носителите в една специална категория. Категория в която или си или не си. Категория, в която няма класиране – първи, втори или последен. Има само едно име. През цялата година те играха като мъже. През цялата година среща различни отбори с различна сила и различна класа и нито един път тактиката им не беше по-различна от чисто футболната тактика – победа. Победа с всички футболни средства. Тази година те бяха пример за феърплей и спортсменство.“ – каза Радослав Янкулов преди да обяви победителят в лицето на „Берое“.

yankulov-fairplay

„След въвеждането на новия формат в „А“ група мнозина се усъмниха във феърплея на мачовете, които ще се изиграят в долната половина на класирането. „Берое“ обаче беше пример за всички и показа какво е честна игра. „Зелените“ печелеха наред и допуснаха само една загуба. Петър Хубчев и неговите играчи дадоха тон за феърплей, който трябва да бъде продължен.“ – гласеше анонса на БНТ в церемонията.

popchev-fairplay

„Искам да пожелая здраве на всички и много положителни емоции през настоящата година. Нашият отбор винаги излиза за победа в рамките на феърплея и затова благодаря, че това беше оценено подобаващо от футболната общественост.“ – сподели Стелиян Попчев.

popchev-fairplay2