Треньорът на „Берое“ Петър Хубчев бе доволен от първата победа на „Берое“ над „Лудогорец“ в сблъсъците между двата отбора. Вижте какво сподели той на традиционния брифинг за медиите след мача.

 

„Мисля, че изиграхме тактически много правилно двубоя. Казах преди малко и на други колеги журналисти, че трудно в България ще се намери отбор, който да се надиграва с отбора на „Лудогорец“ чисто футболно. Ние тактически подходихме много добре и изиграхме добре мача. Важно е че отборът като цяло се представи на ниво. Това е което искаме да виждаме, което се стремим да правим и искаме да правим. Нямаме хора, които да решат определена ситуация или определен мач. Разчитаме само и единствено на отбора. Аз в подготовка в 2-3 мача и сега видях много силен колектив.“ – коментира мача Хубчев.

„Върху много неща трябва да работим. На този етап отбора е добре, но има много неща, които искаме да подобряваме. Няма да е логично ако ви кажа, че всичко е окей и сме си свършили работата. Ние трябва повече да тренираме и да работим. Има много неща, които можем и трябва да подобряваме.“ – допълни той.

„Имаше два момента, които можеха да окажат не влияние, но… Ние знаехме, че ако всичко е както трябва тактически ще имаме тези моменти и ако можем да ги използваме ще постигнем и по-добър резултат. Това са тези моменти – с удара на Елиаш, който мина близо до гредата и положението на Костов в края. Когато противникът е добре прибран в собствената половина рискът от такива контраатаки и такива положения е много голям. И ние се надявахме на тях – имахме ги. За съжаление не успяхме да ги вкараме, но следващият път може би.“ – каза още специалистът.

На въпрос дали е доволен от първия мач на новото попълнение Валдемар Боровский Хубчев отвърна: „Не съм съвсем доволен. Мисля, че може и повече.“

„Съжаляваме, че не вкарахме още един гол, но от друга страна чувството на радост и удовлетворение е много по-голямо. Все пак бием отбор, който бих казал е с класи над останалите отбори. От пейката като се ръководи мача се вижда, че играем срещу добър отбор. Самия резултат какъвто и да е, е добър. Разбира се, че щеше да е по-добре 2:0 или 3:1, но все пак е някакво удовлетворение за момчетата.“ – обясни наставникът.

„По въпроса Стивън Петков ви моля да не питате мен. Може би футболния съюз знае най-добре каква е ситуацията. Ние просто питаме и се надяваме на някакъв конкретен отговор какво трябва и можем да направим, дали можем да направим нещо. Аз не знам нищо. Футболният съюз знае. За съжаление питаме на няколко места и отговорите са некатегорични. Надяваме се това момче да получи втори шанс. Със сигурност е направил някаква грешка. Не знам до колко голяма е била тя. Според неговите думи – не много. Може би е трябвало да реагира по друг начин момчето. На 19 години е и заслужава шанс. Той тренира много старателно и ако имаме възможност без да нарушаваме правилата на футболния съюз бихме го оставили при нас.“ – внесе яснота Хубчев.

Той завърши с разяснение на ситуацията около Савио Нсереко: „Проблемите при него са само и единствено с документите. Той пасна чисто футболно, одобрен е от отбора и се надяваме неговите мениджъри и хората от клуба да помогнат и в следващите няколко дни да имаме също яснота за него.