Литовецът Валдемар Боровский вече е играч на „Берое“, след като днес подписа договор с тима от Стара Загора. Защитникът е привлечен като свободен агент и стана третото ново попълнение за 2015 г. До сега към тима се присъединиха Илко Пиргов и Антон Огнянов. Боровский премина през пробен период в отбора и взе участие в контролните срещи на тима по време на лагера в Турция, както и в проверката с „Марек“. Играе на поста десен краен бранител.

_DSC7415

Валдемар Боровский е роден на 2 май 1984 г. във Вилнюс, Литва. Юноша е на „Судува“. През 2005 г. започва своята професионална кариера в „Галежиниш Викаш“. Две години по-късно преминава във „Ветра“ (Вилнюс), където записва 49 мача и 1 гол.

През 2010 г. преминава в редиците на „Шяуляй“ и записва 12 срещи през сезона. В следващите две години играе за „Судува“, където има 67 мача и се разписва веднъж. През 2013 г. става играч на „Даугава“ (Рига), където взима участие в 47 мача и отново бележи 1 гол. През 2014 г. се завръща с „Шяуляй“ и играе в 7 двубоя на тима.

Има участие в 6 двубоя от Лига Европа със своите отбори. Записва и 16 двубоя за националния тим на Литва.