След завръщането от Турция и ден почивка, днес футболистите на „Берое“ подновиха своите тренировки в домашни условия. Играчите имаха две занимания за деня.

Утре (7 февруари) „Берое“ ще изиграе две контролни срещи в един и същи час. От 13 часа по-голямата част от отбора ще излезе в проверка срещу „Марек“. Срещата ще се играе на изкуствения терен на стадион „Берое“.

Точно по същото време (13 ч.) останалата част от тима ще стартира участието на клуба в турнира „Поморие Къп“. Съперник в този първи мач ще бъдат домакините от ОФК „Поморие“. Третият отбор от групата е съставът на „Созопол“. В другата група от турнира са отборите на „Локомотив“ (Пловдив), „Черноморец“ (Бургас) и „Тунджа“ (Ямбол).

Следващите два двубоя от програмата на турнира, с участието на „Берое“, ще бъдат изиграни от младежката формация до 21 г. На 12 февруари от 15 ч. съперник ще „Созопол“ във втори мач от груповата фаза. Третият двубой ще бъде според класирането в групата. Финалите ще бъдат на 14 февруари.

Двубоите с „Поморие“ и „Марек“ реално ще бъдат последните проверки за представителния тим преди първия официален двубой за годината срещу „Лудогорец“. Първият двубой от осминафиналите на турнира за Купата на България ще се играе на 15 февруари от 13 ч. на ст. „Берое“.

До този момент беройци изиграха общо шест контролни срещи. В тях бяха постигнати победи над „Верея“ с 2:0, „Свиленград“ с 6:0, „Гурник“ (Забже) с 3:2 и „Сабуртало“ (Тбилиси) с 2:1. Тимът завърши с равенство 1:1 срещу „Каспий“ (Актау) и загуби от „Ботев“ (Пловдив) с 1:0.