След контролната среща с „Ботев“ (Пловдив) вчера, днес (неделя, 25 януари) играчите на „Берое“ направиха възстановителна тренировка, с което приключи и първата част от зимната подготовка за 2015 г.

Втората фаза започва още утре, когато тимът ще изиграе третата си контролна среща за годината. Съперник в нея ще бъде съставът на „Свиленград“, а двубоят е насрочен за 14:30 ч. на местния стадион „Колодрума“.

Рано сутринта на другия ден отборът заминава за турския курорт Алания, където ще се подготвя до 4 февруари. Там „Берое“ ще изиграе три контролни срещи. Съперниците в тях вече са уговорени, но ще бъдат потвърдени и обявени на място. Фиксираните дати за проверките са 29 януари, 1 и 3 февруари.

След завръщането в България програмата за подготовка предвижда тренировки в Стара Загора, а последната контролна среща ще бъде срещу „Поморие“ на 7 февруари, в двубой от турнира „Поморие къп“. „Берое“ е в една група с домакините и състава на „Созопол“. Останалите два двубоя от надпреварата ще бъдат изиграни от формацията до 21 г., а причината за това е мачът срещу „Лудогорец“ от турнира за Купата на България, който най-вероятно ще се проведе на 15 февруари. Очаква се съвсем скоро точния час и дата да бъдат фиксирани от БФС.