След края на втората контролна среща от предсезонната подготовка с „Ботев“ (Пловдив) пред камерата на клубната телевизия застана старши-треньорът Петър Хубчев.

 

– Г-н Хубчев, доволен ли сте от контролата с „Ботев“ (Пловдив)?
– Ясно се видя, че сме много тежки. С оглед на тренировките през последните три дни беше нормално и това го очаквахме. Умората е голяма, но това е нормално за този период. Като ангажимент смея да кажа, че всички се отнесоха сериозно.

– Впечатленията ви от играчите на пробен период?
– Мисля, че все още не сме намерили това което търсим. Истинското подкрепление е човек, който ще ни направи по-силен отбор, на този етап не сме го намерили. До тук по-скоро разочароват, отколкото да ни очароват с нещо.

– В понеделник предстои контрола със „Свиленград“, а след това и лагер в Турция. На какво ще наблегнете там?
– Там разчитаме времето да е хубаво, да имаме хубави терени на които повече футболни неща ще ни интересуват, ще намалим бягането малко.

– Това означава ли, че ще освободите футболистите на проби?
– Мисля, че да. Не съм сигурен на 100%, но по-скоро да.

– Венци Христов напуска отбора и отива в „Риека“. Вашият коментар, все пак дълго време му бяхте треньор?
– Какво да ви кажа. От два месеца избягвам да коментирам тази тема с Венци Христов. Лош или добър Венци Христов трябва да бъде благодарен на „Берое“, два пъти клуба му помогна да стигне до националния отбор. Разбира се, че основната заслуга си е негова, но той срещна подкрепата на всички. Ясно е, че едни го харесва, други не го харесват. Ние треньорите може би най-много искахме от него, защото виждахме че може. Аз от сърце му пожелавам успех. Дано да се развие, дано да е попаднал на по-добро място. Какво ли не се изговори, какво ли не се каза, но като цяло мисля, че Венци трябва да бъде благодарен на „Берое“, че му помогна да покаже част от своя потенциал. По-добре да не коментираме повече тази тема.

– Ще ви липсва ли той и ще търсите ли негов заместник?
– Нали го коментирахме това преди малко…

– Ще търсите ли нов нападател?
– Търсим не само нападател, на няколко поста търсим хора, които да ни помогнат.

– Да очакваме ли в близките дни нови футболисти на проби?
– Да, очаквайте.

Използвани са въпроси и на други медии.