Днес капитанът на „Берое“ Иво Иванов преподписа предсрочно своя договор с тима за още две години. В момента той е играчът с най-много двубои за „зелените“ от настоящия отбор. Иванов е записал участие в общо точно 200 мача на „Берое“, в които е реализирал 10 гола.

Носител е на две Купи на България и Суперкупата с „Берое“.

Иво Иванов е роден в Казанлък на 11 март 1985г. Висок е 185 см, тежи 80 кг. Играе на пост централен бранител. Юноша е на „Берое“ и кариерата му до момента преминава предимно в родния му клуб.

За футбола Иванов е открит от първият му треньор в „Берое“ Ангел Янев. В мъжкия тим на „Берое“ попада през 2003 г. когато отборът е поет от Аспарух Никодимов. Още в първия месец юношата на „Берое“ впечатлява с изявите си не само Никодимов, но и редовните кибици, непропускащи тренировка на „зелените“. Логично Иво попада в сметките на Паро за титулярният състав на „Берое“. Първата му поява със зелената фланелката в официална среща е на 23 август 2003 г. в гостуването на Шумен в мач от „Б“ група. Още през този сезон е номиниран в класацията „Юлиян Манзаров“ за най-проспериращ млад футболист.

Иво Иванов е бил младежки национал на България през 2003 г. когато бе поканен в отбора от селекционера на отбора по онова време Петър Миладинов. Записа мач и с фланелката на мъжкия национален тим срещу Малта.

Правата на Иванов бяха продадени на „Левски“ за сумата от 200 000 лв. на 8 юни 2010 година. Две години по-късно Иванов се върна в родния си тим.

Пълна статистика на двубоите на Иво Иванов за „Берое“:
* За първенство („А“ група): 143 мача/ 7 гола
* За първенство („Б“ група): 35 мача/ 2 гола
* За Купа и Суперкупа: 21 мача/ 1 гол
* За ЕКТ: 1 мач