Договор с „Берое“ днес подписа Антон Огнянов. Той е юноша на клуба и се завръща в Стара Загора като свободен агент след като прекрати договорните си взаимоотношения с „Левски“. Огнянов вече изигра 45 минути с новия си тим в контролата с „Верея“, спечелена с 2:0 днес.

Антон Огнянов е роден на 30 юни 1988 г. Висок е 182 см, тежи 66 кг. Юноша е на „Берое“, като дългогодишен треньор му е бил Живко Миренски. Играе като ляв краен полузащитник, но може да е полезен и в лявата зона на отбраната. Той стана част от мъжкия отбор на „Берое“ след като бе привлечен през 2006 г. от тогавашния треньор на мъжете – Илиан Илиев, малко след като самият Илиев пое треньорския пост. Огнянов изигра 10 срещи в „Берое“.

Огнянов остана при „зелените“ до 10 янаури 2008 г. когато всички футболисти разтрогнаха договорите си и премина в „Нафтекс“ (Бургас). Там има 20 мача и 1 гол. През сезон 2009/2010 премина в „Миньор“ (Раднево), но през зимата след 17 мача и 1 попадение разтрогна договора си по взаимно съгласие, за да се включи в дубъла на „Берое“. Записа и два мача за мъжкия тим.

През лятото на 2010 година бе привлечен в „Ботев“ (Пловдив) където записа 13 мача. В началото на 2011 година премина в „Свиленград 1921“ и изигра 10 мача, като вкара 1 гол. От 2011 до 2013 година игра за „Любимец 2007“. След 68 мача и 18 гола бе забелязан от повечето водещи отбори, но „Левски“ (София) плати най-висока трансферна сума на собственика на „Любимец“ Атанас Сталев и през миналата зима Огнянов премина при „сините“. В предсезонната подготовка обаче в мач срещу „Виктория“ (Пилзен) след грубиянско влизане на противников играч получи сериозно изкълчване на левия глезен, скъсване на връзки и фрактура на малкия пищял. Наложи се операция, която го извади от сметките за целия пролетен дял. След много промени на треньорския пост на „сините“ в последните месеци Георги Иванов заложи само в 4 мача на Огнянов и преди няколко дни той разтрогна договора си с „Левски“ по взаимно съгласие.

С „Берое“ Огнянов през 2005 г. стигна до бронзови медали от първенството за юноши и деца при старшата възраст. Същата година отборът зае второ място на турнира „Юлиян Манзаров“ в Свищов, а година по-късно повтори класирането. При второто участие Огнянов бе избран за най-добър нападател на турнира.