Kонтролната среща между „Берое“ и „Верея“ ще се проведе в понеделник (19 януари) от 13 ч. на бившия стадион „Локомотив“ (сега спортна база „Берое“), централен терен. Това е първа проверка за тима от зимната подготовка за 2015 г.

„Берое“ стартира тренировки в началото на седмицата и през цялото време тренира двуразово. Към този момент тима продължава да бъде на мини лагер на Старозагорските минерални бани.

Двубоят в понеделник със сигурност ще пропуснат Димо Бакалов, който бе операран от херния и от вчера започна леки бегови занимания, както и от Венцислав Христов, който има леко разтежение. На пробен период в момента са литовецът Мариус Папшис и латвиеца Владиславс Габовс. Николай Янков бе освободен и вече не тренира са тима.

Втората контролна среща от подготовката на „Берое“ ще се проведе точно след една седмица – на 24 януари. Тогава тимът ще се изправи срещу „Ботев“ (Пловдив). Двубоят с канарчетата е насрочен за 14 ч. и ще се състои на базата на домакините в Коматево. Вчера бе обявено, че контролната среща ще бъде с платен вход и на трибуните ще се влиза с билети от 3 лв. и 5 лв.

Два дни след двубоя с „Ботев“ тимът заминава за втората част от подготовката си, която ще се проведе в турския курорт Алания. Непосредствено преди това „зелените“ ще изиграят и контролна среща със състава на „Свиленград“, която е насрочена за 26 януари на ст. „Колодрума“.