През тази седмица почти всички отбори от ДЮШ на ПФК „Берое“ стартираха своята подготовка. До този момент всички набори тренират на базата под Аязмото, а от днес започнаха и контролните срещи за тимовете.

В първия спаринг за годината „Берое“ 2002 победи „Берое“ 2003 с 4:0 в мач, който се игра на бившия стадион „Локомотив“. По същото време, но на Изкуствен терен на комплекс „Берое“ съставът до 21 г. победи „Берое“ U17 с 2:0.

Следващите контроли са планувани за след точно една седмица. На 24 януари „Берое“ 99 ще срещне „Берое“ 2000, а „Берое“U21 ще се изправи срещу „Миньор“ (Раднево) в Стара Загора.

На 28 януари „Берое“U17 и „Берое“ 2000 ще премерят сили с връстниците и от „Литекс“ (Ловеч), а двубоите са предвидени за Изкуствения терен от 11 ч. На същото игрище, но малко по-късно „Берое“U21 ще излезе за третата си контрола, която ще бъде срещу „Ботев“ (Гълъбово).

На 3 февруари ще бъде следващата проверка за младежкия състав на „зелените“, които заедно с „Берое“ 2002 ще пътуват до Пловдив, за да срещнат наборите си от школата на „Ботев“. На същия ден, но в посока Ловеч ще пътуват отборите на „Берое“U17 и „Берое“ 2000, които ще играят контроли с връстниците си от „Литекс“.

Четири дни по-късно (7 февруари) съставът до 17 г. и „Берое“ 2001 ще играят с отборите от школата на „Локомотив“, а мачовете са предвидени да бъдат проведени в Пловдив. В същия ден „Берое“U21 ще премери сили със състава на „Свиленград“.

От 12 февруари младежкия състав ще замести представителния отбор на турнира „Поморие къп“ и ще излезе срещу „Созопол“ във втората среща от група „А“ на надпреварата. Пет дни по-рано мъжкия състав ще е изиграл двубой срещу домакините от „Поморие“. На 14 февруари са финалите в турнира, които ще противопоставят отборите, заели идентични места в двете групи.

Последните сигурни контроли засега за отборите от ДЮШ са на 15 февруари, когато „Берое“ 2000 и „Берое“ 2001 ще пътуват до Пловдив, за да срещнат връстниците си от школата на „Локомотив“.